Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу отворена нова савремена пијаца

rssBookmark and Share

Лесковац 16.02.2017. Јужна Србија Инфо

Прошлог викенда је почела са радом нова зелена пијаца изграђена на месту старе пијаце у близини некадашње аутобуске станице. Реч је о новом модерном пијачном комплексу, са 110 тезги и са пословним простором са 15 локала.

У Лесковцу отворена нова савремена пијаца

Желели смо да свим закупцима створимо лепши и функционалнији простор, који одговора њиховим али и потребама купаца. Продаја производа је кренула, јер је преко 70 посто тезги већ закупљено, по цени од пет до 30.000 динара, у зависности од врсте зоне у којој се налазе, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

На усељење неће дуго морати да чекају ни заинтересовани за куповину локала, јер ће већ у току данашњег дана бити покренут поступак за продају локала путем јавног надметања, по почетној цени од 1500 евра по метру квадратном. За десетак дана сви потенцијални купци моћи ће да на јавној презентацији добију детаљне информације о новоизграђеним локалима, а јавно надметање за њихову продају заказано је за 22. март.

Радови на новој пијаци започели са изградњом нове млечне хале у коју је уложено 5,7 милиона динара. Процес изградње пијачног комплекса и простора око ње одвијао се у неколико фаза а укупно је уложено готово 124 милиона динара.

Ту спадају радови на млечној хали, уређење платоа са надстрешницом, изградња локала, набавка тезги, партерно уређење пијаце са прилазима, као и реконструкција улице Топличког устанка и Млинске и изградња саобраћајнице у продужетку Вождове улице.

Да је реч о важном и савремено опремљеном комплексу потврђује и признање жирија 25. међународног Салона урбанизма, на којем су пројектанти нове пијаце добили трећу награду у категорији реализованих пројеката.

За 2017. годину опредељено је додатних 35 милиона динара за уређење овог дела града. У плану је наставак реконструкције Млинске улице од раскрснице са улицом Илије Стреле до раскрснице са улицом Краља Петра Првог, а биће изграђена и саобраћајница у продужетку улице Топличког устанка, са паркинг простором и стамбеним прилазом.

- Око 18 милиона динара биће уложено у изградњу нове ламеле локала и са изградњом Лидла чији почетак се ускоро очекује, ово ће заиста бити урбан и репрезентативан део града, казао је градоначелник Цветановић.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   храна   пијаца   јавно надметање
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима