Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бечки рај за купохоличаре – где у шопинг?

Bookmark and Share

08.02.2017. Никола Стојановић

Једна од ствари које обрадује српске туристе у Бечу јесте огромна понуда артикала као и бројна сезонска снижења робе која, иронично, буде јефтинија у односу на исте моделе у Србији.

Бечки рај за купохоличаре – где у шопинг?

Уколико вас пут нанесе у аустријску престоницу, можете опробати свој купохоличарски њух у некој од следећих дестинација, у зависности од ваше платежне способности:

Старо језгро – луксузна роба

Уколико сте у потрази за скупљом, маркираном и уникатном робом, старо језгро града је место где се налази највећи број продавница луксузне робе. Најпознатије међу њима су "Mariahilfer Straße", "Kärtner", "Gaben", "Kohlstrasse", "Landstrasse".

Mariahilfer Straße – еквивалент улици кнеза Михајла у Београду. У овој прометној улици можете пронаћи највећи избор артикала, с обзиром да су ту смештене готово све значајније робне куће. Избор робе је разнолик – одећа, кожа, модни детаљи, намештај, књиге, прибор за писање. Одмор од разгледања можете пронаћи у неком од бројих кафића, где се служи кафа изврсног квалитета и неодољиви колачи.

Kärtner – почиње од Карлспратcа и завршава се код Штефансдома, најпознатије бечке римокатоличке катедрале. На углу хотела Сахер и бечке Опере почиње пешачка зона, у којој се осећа монденска атмосфера престонице и космополитски дух њених становника. Накит, сатови, мода, музички инструменти, слаткиши, сувенири – само су неки од производа које можете наћи. Поред глобалних марки попут Х&М, Манго, Зара, Форевер 21 ту се налази и аустријска фирма Steffl, која продаје дизајнирана робу и брендиране козметички производе. Не треба сметнути ни Ringstrassen Galerien и Peek und Cloppenburg. Поред куповине, обратите пажњу и на палату Естерхази, у којој се налази казино. Такође, сладокусци ће се обрадовати бројним продавницама са Моцарт куглама, с обзиром да је Волфганг Амадеус преминуо 1791. баш у овој улици.

Kohlstrasse – уколико од Штефансдорма кренете улицом Габен ка северозападу, наићи ћете на чувену улицу Kohlstrasse, где се налази највећи избор луксузне робе. У овом екстравагантном шеталишту ћете наићи на Burberry, Tiffany, Chopard, Cartier, Chanel, Ferragamo, Armani, Akris и Valentino. У продужетку улице ћете наићи на тзв. ,,Златни кварт’’, нову луксузну шопинг зону, где се могу пронаћи Prada, Saint Laurent, Louis Vitton, Miu Miu, Brioni, Mulberi, Roberto Cavalli и многи други. У Leiderleitner Home можете пронаћи кућне апарате и лепе поклоне.

Алтернатива

Куповина маркиране и скупе гардеробе често је недостижна за многе туристе. У случају да имате ограничен буџет, можете се обрети у неком од великих тржних центара (шопинг молова) на рубовима града, SCS, Donauzentrum, Gasometer, Millennium City, Wien Mitte, i Stadion Center.

Shopping City Süd (2334 Vösendorf Sud) – највећи бечки тржни центар, смештен је у јужном делу града. Са преко 330 продавница робе широке потрошње (одећа, обућа, електроника, кућни уређаји) и 70 ресторана, нуди широк асортиман производа и услуга и место где се могу пронаћи многи артикли на снижењима.

Donauzentrum (Wagramerstrasse 81) – отворен 1975. у северном Бечу, преко Дунава. Површине 100.000 м², има више од 150 радњи. Неки од брендова који се могу пронаћи су H&M, Pinkie, Xanaka, Mango и многи други.

Уколико желите аутентичну куповину, упутите се на Naschmarkt, највећу бувљу пијацу у Бечу, где се могу пронаћи многи антиквитети и сувенири, који осликавају душу града.
Имајте у виду да становници Србије остварују право на повраћај ПДВ-а (20%) уколико купе робу у вредности од минимум 75 ЕУР. Од продавца тражите такс-фрее формулар, који ћете заједно са фактуром, приложити на аеродрому или граничном прелазу.
Куповина или не, Беч је сам по себи довољан разлог за обилазак. Уколико не путујете својим колима, имате на располагању редовне аутобуске линије, комби превоз до Беча од Београда и авио компаније.

Коментара: 0


#   тржни центар   Беч   куповина   пешачка зона
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима