Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник Ниша незаконито члан Савета Медицинског факултета

rssBookmark and Share

15.07.2014. Академска заједница Ниша

Академска заједница Ниша писмом се обратила јавности. Писмо преносимо у целости

Градоначелник Ниша незаконито члан Савета Медицинског факултета

Поштовани, 

Овим путем желимо да Вас обавестимо о незаконитом раду декана Медицинског факултета у Нишу, проф. др Стевана Илића, који због личног и политичког интереса, желећи да се додвори градоначелнику Ниша проф. др Зорану Перишићу, грубо крши Закон о високом образовању и Статут факултета.

Prof. dr Зоран Перишић именован је од стране Владе Републике Србије за члана Савета Медицинског факултета у Нишу (линк: http://www.medfak.ni.ac.rs/index.php/f-ul/5-cl-s-v ), иако је у радном односу на овом факултету, чиме је прекршен Закон о високом образовању!
Према Закону о високом образовању, члан 52. (линк: http://www.uns.ac.rs/sr/zakon/ZakonPreciscen.pdf ) члан Савета којег именује Влада не може бити лице које је запослено у тој високошколској установи. Наравно да руковоство једног факултета зна Закон о високом образовању, али је зажмурило испред истог.  

Prof. dr Зоран Перишић је изабран за ванредног професора на катедри за Интерну медицину иако није испуњавао услове конкурса!
Наиме, према Статуту Медицинског факултета, члан 123. (линк: http://160.99.41.2/PDF/Statut.pdf ) који је важио када је др Перишић изабран у звање ванредног професора, у ово звање може бити изабрано лице које има бар један рад у коме је први аутор, у часописима цитираним у Current Contents или Science Citation Index  бази података. Према званичној биографији др Перишића (линк: http://www.medfak.ni.ac.rs/images/MF_katedre/Interna/Zoran%20Perisic.pdf ) очигледно је да др Перишић нема ни један ауторски рад!

Ово није јединствен случај на Медицинском факултету, већ је постало пракса да се бирају у виша звања они који не испуњавају минимум законски предвиђених норми, да напредују плагијатори (линк: http://www.doiserbia.nb.rs/img/doi/0370-8179/2012/0370-81791206269U.pdf),  као и  да се не поштује Закон о високом образовању.

 


#   Зоран Перишић   Медицински факултет   Ана Илић
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима