Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnik Niša nezakonito član Saveta Medicinskog fakulteta

rssBookmark and Share

15.07.2014. Akademska zajednica Niša

Akademska zajednica Niša pismom se obratila javnosti. Pismo prenosimo u celosti

Gradonačelnik Niša nezakonito član Saveta Medicinskog fakulteta

Poštovani, 

Ovim putem želimo da Vas obavestimo o nezakonitom radu dekana Medicinskog fakulteta u Nišu, prof. dr Stevana Ilića, koji zbog ličnog i političkog interesa, želeći da se dodvori gradonačelniku Niša prof. dr Zoranu Perišiću, grubo krši Zakon o visokom obrazovanju i Statut fakulteta.

Prof. dr Zoran Perišić imenovan je od strane Vlade Republike Srbije za člana Saveta Medicinskog fakulteta u Nišu (link: http://www.medfak.ni.ac.rs/index.php/f-ul/5-cl-s-v ), iako je u radnom odnosu na ovom fakultetu, čime je prekršen Zakon o visokom obrazovanju!
Prema Zakonu o visokom obrazovanju, član 52. (link: http://www.uns.ac.rs/sr/zakon/ZakonPreciscen.pdf ) član Saveta kojeg imenuje Vlada ne može biti lice koje je zaposleno u toj visokoškolskoj ustanovi. Naravno da rukovostvo jednog fakulteta zna Zakon o visokom obrazovanju, ali je zažmurilo ispred istog.  

Prof. dr Zoran Perišić je izabran za vanrednog profesora na katedri za Internu medicinu iako nije ispunjavao uslove konkursa!
Naime, prema Statutu Medicinskog fakulteta, član 123. (link: http://160.99.41.2/PDF/Statut.pdf ) koji je važio kada je dr Perišić izabran u zvanje vanrednog profesora, u ovo zvanje može biti izabrano lice koje ima bar jedan rad u kome je prvi autor, u časopisima citiranim u Current Contents ili Science Citation Index  bazi podataka. Prema zvaničnoj biografiji dr Perišića (link: http://www.medfak.ni.ac.rs/images/MF_katedre/Interna/Zoran%20Perisic.pdf ) očigledno je da dr Perišić nema ni jedan autorski rad!

Ovo nije jedinstven slučaj na Medicinskom fakultetu, već je postalo praksa da se biraju u viša zvanja oni koji ne ispunjavaju minimum zakonski predviđenih normi, da napreduju plagijatori (link: http://www.doiserbia.nb.rs/img/doi/0370-8179/2012/0370-81791206269U.pdf),  kao i  da se ne poštuje Zakon o visokom obrazovanju.

 


#   Zoran Perišić   Medicinski fakultet   Ana Ilić
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima