Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како да изаберете праве играчке за едукацију беба?

rssBookmark and Share

16.08.2013. Jelena Ciplic

Беби су потребни подстрећи за интелектуални развој. Од виталног значаја су први месеци јер је то време када бебе треба да искусе нове осете да би развиле мозак и неуролошки систем. Играчке за едукацију беба пружају бројне стимулације за њихов развој. Ове играчке бебама могу да помогну да упознају узбудљиви свет који их окружује.

Како да изаберете праве играчке за едукацију беба?

Данас постоји широк избор играчака за едукацију беба. Често је на етикети означено за који узраст су намењене од стране произвођача, па ћете знати које играчке одговарају вашој беби у одређеном узрасту. Играчке забављају бебе и усрећују их док им у исто време помажу да се развију и науче нове ствари.

Играчке за бебе прилагођене различитим узрастима

Већина играчака за бебе има ознаку за препоручени узраст бебе која ће да користи играчку. Постоји неколико разлога за ову препоруку узраста.

Један од важних разлога за постављане етикете за узраст на играчку је безбедност. Бебе и јако мала деца углавном стављају ствари у уста. Играчке које имају ситне делове нису безбедне за бебе због постојања опасности дављења. Када купујете играчку за ваше дете, обратите пажњу на препоруку узраста.

Други разлог из кога су играчке означене по узрасту је интелектуални развој. Већина играчака је била тестирана да би се видело са коликом лакоћом деца различитог узраста рукују њима. Ако беби дате играчку која је прикладна за њен узраст, она ће уживати у игри и играчка ће да помогне у стимулацији мозга и развоју моторних вештина. Ваша беба ће да се забавља учећи. Ако беби дате играчку намењену за старији узраст она ће само да је изнервира. Ако је играчка намењена за старији узраст ставите је по страни док беба довољно не одрасте.

Како играчке за едукацију беба развијају вештине?

Толико ствари које се за одрасле подразумевају саме по себи су стране, нове и фасцинирајуће за бебе. Покретне играчке и музичке кутије су добре за једномесечне бебе. Покретне играчке охрабрују бебу да погледом прати предмет. Слушање музике стимулише бебин слух и охрабрује је да слуша.

Како беба расте, играчке за едукацију беба ће да даље развијају њене менталне и моторне вештине. Звечке и коцке ће да помогну беби да научи како да ухвати предмете. Мале теретане за активност ће да охрабре бебу да шутира и удара о предмете. Ове играчке ће да помогну беби да разуме однос узрока и последице. Играчке различитих текстура, које производе различите звуке и активности ће да изоштре њене моторне и когнитивне вештине.

Наставите да дајете вашој беби играчке за едукацију у току њеног одрастања. Бебе обожавају да гомилају и распоређују играчке. Такође уживају да стављају мање предмете у веће, а затим да их избаце ван. Електричне играчке које производе различите звуке и које имају светлосне сигнале су такође забавне. Исто важи и за играчке животиња које причају и играчке које могу да гурају или вуку.

Немојте да заборавите најбољу играчку за едукацију – књигу. Свакодневно читајте вашој беби. Ово ће да подстакне њен интелектуални развој повећавајући распон њене пажње и поспешујући њен вокабулар. Читање беби ће такође да развије њене језичке вештине. Картонске књиге су најбоље за мале бебе јер оне могу да издрже незграпно руковање и жвакање вашег малишана.

Бебе уче кроз игру. Обезбедите играчке за едукацију вашој беби и посматрајте како она развија нове вештине и учи о свету који је окружује.

Слика преузета са: trudnocainfo.com


#   бебе  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима