Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како хороскоп може да утиче негативно на организацију времена и продуктивност?

rssBookmark and Share

27.08.2013. Vladimir Ciplic

Да ли вам се понекад чини да читање дневног хороскопа негативно утиче на већину аспеката вашег живота? Ово се посебно односи на оне људе који махнито читају хороскоп свакога дана и самим тим очекују да се догоди управо то што пише.

Како хороскоп може да утиче негативно на организацију времена и продуктивност?

Ако спадате у групу људи који слепо верују свему што прочитају у хороскопским прогнозама за сваки дан, онда је ово текст као створен за вас.

Прво што треба да имате на уму, ако већ читате хороскоп, јесте да је врло важно ко пише. У већини случајева су то особе које и не познају баш много астрологију у правом смислу те речи. Зато и смеју да дају прогнозе на свакодневној основи. Свако ко се иоле разуме у астрологију, зна да је готово немогуће до танчина погодити хороскоп за сваки дан баш свакој особи. За то је потребно много труда, рада и знања.

А сад размислите колико пута вам се заиста догодило управо оно што је писало у хороскопској прогнози за одређени дан? Врло често, готово ништа однаведеног.

Имам још једно питање, о коме желим да добро размислите и дате што је могуће искренији одговор: да ли вас је управо хороскопска прогноза за одређени дан навела да нешто урадите, односно не урадите? Уколико је ваш одговор потврдан, на правом сте путу да претерате у веровању.

Јасно је да је једини прави хороскоп, а са њим и прогнозе о будућим догађајима, онај који ради искусан астролог и то за свакога понаособ. Па чак и тада се може догодити да се не догоди управо оно што вам „стоји“ записано у хороскопу, јер сте ви много пре одређеног догађаја донели одлуку која није могла да вас доведе баш до тог догађаја. Дакле, све зависи од вас, како год „писало“ у звездама.

Не кажем да сада треба апсолутно да не читате хороскоп, ако сте то до сада већ радили свакодневно. Али да треба све написано да узимате са одређеном дозом резерве, то да. Нема потребе да се оптерећујете тиме што је написано, када је апсолутно јасно да све зависи само од ваших одлука и поступака. Правилно урађен хороскоп може само да вас упути на ону страну која је најбоља за ваш будући живот и ништа више. Без обзира колико ви веровали или не у хороскопске прогнозе, посебно оне у дневној штампи или на интернет сајтовима.

Ево неколико ствари којима можете да помогнете себи, како би прочитани дневни хороскоп ипак радио у вашу корист:

- прекините да читате хороскопске прогнозе за сваки дан: ако сте већ навикли да сваког дана читате новине, онда покушајте свесно да избегавате страницу на којој се налази хороскоп за тај дан или недељу или одређени временски период; јер ви, подсвесно, читајући хороскоп склапате коцкице у глави за одређени дан, а посебно ако се заиста догоди да вам нешто „погоди“;

- направите сами свој „хороскоп“ за сутрашњи дан и на тај начин заварајте своју подсвест; најбоље је да то урадите пре спавања; смислите све шта ћете радити сутра и како ће се који догађај одвијати; и када се ујутру пробудите, нећете имати више потребу да читате хороскопску прогнозу за тај дан, јер ви већ знате шта ће се догодити; не заборавите да ову „игру“ спроводите свакодневно, како не бисте опет пали у замку да се оптерећујете нечим што је неко други „смислио“ за вас.


#   хороскоп   интернет
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима