Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kako horoskop može da utiče negativno na organizaciju vremena i produktivnost?

rssBookmark and Share

27.08.2013. Vladimir Ciplic

Da li vam se ponekad čini da čitanje dnevnog horoskopa negativno utiče na većinu aspekata vašeg života? Ovo se posebno odnosi na one ljude koji mahnito čitaju horoskop svakoga dana i samim tim očekuju da se dogodi upravo to što piše.

Kako horoskop može da utiče negativno na organizaciju vremena i produktivnost?

Ako spadate u grupu ljudi koji slepo veruju svemu što pročitaju u horoskopskim prognozama za svaki dan, onda je ovo tekst kao stvoren za vas.

Prvo što treba da imate na umu, ako već čitate horoskop, jeste da je vrlo važno ko piše. U većini slučajeva su to osobe koje i ne poznaju baš mnogo astrologiju u pravom smislu te reči. Zato i smeju da daju prognoze na svakodnevnoj osnovi. Svako ko se iole razume u astrologiju, zna da je gotovo nemoguće do tančina pogoditi horoskop za svaki dan baš svakoj osobi. Za to je potrebno mnogo truda, rada i znanja.

A sad razmislite koliko puta vam se zaista dogodilo upravo ono što je pisalo u horoskopskoj prognozi za određeni dan? Vrlo često, gotovo ništa odnavedenog.

Imam još jedno pitanje, o kome želim da dobro razmislite i date što je moguće iskreniji odgovor: da li vas je upravo horoskopska prognoza za određeni dan navela da nešto uradite, odnosno ne uradite? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, na pravom ste putu da preterate u verovanju.

Jasno je da je jedini pravi horoskop, a sa njim i prognoze o budućim događajima, onaj koji radi iskusan astrolog i to za svakoga ponaosob. Pa čak i tada se može dogoditi da se ne dogodi upravo ono što vam „stoji“ zapisano u horoskopu, jer ste vi mnogo pre određenog događaja doneli odluku koja nije mogla da vas dovede baš do tog događaja. Dakle, sve zavisi od vas, kako god „pisalo“ u zvezdama.

Ne kažem da sada treba apsolutno da ne čitate horoskop, ako ste to do sada već radili svakodnevno. Ali da treba sve napisano da uzimate sa određenom dozom rezerve, to da. Nema potrebe da se opterećujete time što je napisano, kada je apsolutno jasno da sve zavisi samo od vaših odluka i postupaka. Pravilno urađen horoskop može samo da vas uputi na onu stranu koja je najbolja za vaš budući život i ništa više. Bez obzira koliko vi verovali ili ne u horoskopske prognoze, posebno one u dnevnoj štampi ili na internet sajtovima.

Evo nekoliko stvari kojima možete da pomognete sebi, kako bi pročitani dnevni horoskop ipak radio u vašu korist:

- prekinite da čitate horoskopske prognoze za svaki dan: ako ste već navikli da svakog dana čitate novine, onda pokušajte svesno da izbegavate stranicu na kojoj se nalazi horoskop za taj dan ili nedelju ili određeni vremenski period; jer vi, podsvesno, čitajući horoskop sklapate kockice u glavi za određeni dan, a posebno ako se zaista dogodi da vam nešto „pogodi“;

- napravite sami svoj „horoskop“ za sutrašnji dan i na taj način zavarajte svoju podsvest; najbolje je da to uradite pre spavanja; smislite sve šta ćete raditi sutra i kako će se koji događaj odvijati; i kada se ujutru probudite, nećete imati više potrebu da čitate horoskopsku prognozu za taj dan, jer vi već znate šta će se dogoditi; ne zaboravite da ovu „igru“ sprovodite svakodnevno, kako ne biste opet pali u zamku da se opterećujete nečim što je neko drugi „smislio“ za vas.


#   horoskop   internet
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima