Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кампања у Нишу почела више него оштро: "Божји знак", ко се сели из Ниша, ко гога сели и тоалет папир "...

rssBookmark and Share

Ниш 27.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Изгледа да политичка сцена у Нишу постаје све више заоштрена како се ближе локални избори. Драгана Сотировски, актуелна градоначелница, и опозициони представници, као што су Јелена Милошевић и Ђорђе Станковић, отворено размењују вербалне ударце, како у јавности тако и на друштвеним мрежама.

Фото: Град Ниш скриншот архива
Фото: Град Ниш скриншот архива

Сотировски гостујући на ТВ Белами је казала да ће се радије иселити из града него остати ако опозиција преузме власт, односно ако Јелена Милошевић и Ђорђе Станковић буду "градоначелници".

"Ниш не треба да буде “опозиционо острво” у коме СНС нема власт и да зато локалне изборе не треба да добије нека опозициона странка. Сећате се како је то некада било, имали смо лош пример. Ниш не сме да буде опозициони град док је на челу државе СНС. Опозициони лидери говоре како наш град има најгору власт, док се њихове породице финансирају из градског буџета. Грађани треба добро да виде шта је ко урадио, а не да поверују "јефтином политичком популизу". Верујте, ја ћу прва да се иселим из Ниша, ако неко од њих дође да буде градоначелник”, рекла је Сотировски.

Очекивано, са друге стране уследили су одогвори..

"Божји знак"…

У изјави за портал Јужне вести, посланик Ђорђе Станковић је рекао да је то "божји знак"…

“Мислим да је Бог дао знак како да се решимо Драгане Сотировски. Пошто је изјавила да ће се иселити или да ће бар покушати да се исели из Ниша ако постанем градоначелник, мораћу да јој испуним ту жељу”, рекао је Станковић за Јужне вести.

"Након истраге и суђења ћемо видети да ли ће моћи да иде за Сокобању, Мајами, Ханиоти, или Бугарску. Ипак, она одавно планира одлазак и извадила је пасош Европске уније јер има држављанство Бугарске" каже Станковић за Јужне вести, алудирајући на наводне некретнине градоначелнице Ниша.

Типовање….

Јелена Милошевић посланик Странке слободе и правде је одговорила да ће градоначелница да се сели, али у "Пожаревац, алудирајући на наводну корупцију и афере.

Како је Милошевић написала на друштвеним мрежама, "Корумпирани сарадници, запошљавање чланова фамилије, прање пара преко Штаба за ванредне ситуације, разлупана службена шкода, надуване цене на тендерима чак и спајалица, измене Генералног урбанистичког плана, Карић и зидање у старој циглани, Кад се све сабере, верујем да ће да се сели. Типујем на Пожаревац”.

Опет очекивано, уследио је одговор градночалнице Ниша на њеном званичном ФБ профилу..

Реакацију Драгане Сотировски преносимо у целости…

Кад лопов Ђорђе Станковић, који краде WC папир из скупштинског тоалета чак и после нашег ТВ дуела у коме је прошао као „бос по трњу“, настави да износи лажи о мени на којима гради себи политичку каријеру, онда је крајње време да га још једном подсетим да му је породица (читај: мајка) од 2019. до данас из буџета Града Ниша узела више од милион и по евра за услуге приватних вртића, личних пратилаца и персоналних асистената.

То је исти онај Ђорђе који је отрчао ономад у Стразбур да пољуби скуте странцима и оптужи своју земљу и легитимно изабраног председника Србије Александра Вучића да је Српска напредна странка, покрала изборе. За то време, породичне фирме Станковића широм Србије, по градовима и општинама на тендерима добија посао који се финансира парама свих грађана!

Зализани, надобудни мамин сине (вокабулар прилагођен крадљивцима тоалет папира) понуди програм Нишлијама, положи венце страдалим невиним жртвама НАТО агресије, раскини уговоре са градом којим се финансира породица Станковић не буди лицемер! Не заборави да Нишлије нису шака зоби да их позоба свака врана попут тебе која се клања туђинцу и прижељкује га на кућном прагу! Нишлије се неће враћати у време жутих који су уништили град.

Поштовани суграђани, идемо до победе да докажемо снагу СНС-а у Нишу, покажемо да насилничким вранама не дамо град и да за такве на политичкој сцени у граду нема места!

На слици може бити: 3 особе, редакција и текст

Тоалет папир..

“Нема говора о крађи, нисмо ми ујутру устали и купили тоалет папир да гађамо Брнабић. Тамо се ствари дешавају на минутном нивоу. Тај тоалет папир ми нисмо однели кући, он је остао у Скупштини и по мом дубоком уверењу употребљен је у складу са његовом наменом”, рекла је Милошевић одговарајући на оптужбе позиције о крађи тоалет папира у Скупштини Србије.

Овакви сукоби могу имати озбиљне последице по грађане Ниша ако политички лидери не усмере своју енергију ка решавању стварних проблема града уместо међусобних оптужби и препуцавања. Жеља за политичком моћи не сме надјачати одговорност према грађанима и њиховим потребама.

 

У тесту коршћене изјаве са портала Јужне вести, РТВ Белами и са друштвених мрежа наведених.


#   Ниш   СНС   Драгана Сотировски   Стразбур   Странка слободе и правде   Јелена Милошевић   Ђорђр Станковић НПС   локални избори 2024
@sns_srbija #GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима