Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kampanja u Nišu počela više nego oštro: "Božji znak", ko se seli iz Niša, ko goga seli i toalet papir "...

rssBookmark and Share

Niš 27.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Izgleda da politička scena u Nišu postaje sve više zaoštrena kako se bliže lokalni izbori. Dragana Sotirovski, aktuelna gradonačelnica, i opozicioni predstavnici, kao što su Jelena Milošević i Đorđe Stanković, otvoreno razmenjuju verbalne udarce, kako u javnosti tako i na društvenim mrežama.

Foto: Grad Niš skrinšot arhiva
Foto: Grad Niš skrinšot arhiva

Sotirovski gostujući na TV Belami je kazala da će se radije iseliti iz grada nego ostati ako opozicija preuzme vlast, odnosno ako Jelena Milošević i Đorđe Stanković budu "gradonačelnici".

"Niš ne treba da bude “opoziciono ostrvo” u kome SNS nema vlast i da zato lokalne izbore ne treba da dobije neka opoziciona stranka. Sećate se kako je to nekada bilo, imali smo loš primer. Niš ne sme da bude opozicioni grad dok je na čelu države SNS. Opozicioni lideri govore kako naš grad ima najgoru vlast, dok se njihove porodice finansiraju iz gradskog budžeta. Građani treba dobro da vide šta je ko uradio, a ne da poveruju "jeftinom političkom populizu". Verujte, ja ću prva da se iselim iz Niša, ako neko od njih dođe da bude gradonačelnik”, rekla je Sotirovski.

Očekivano, sa druge strane usledili su odogvori..

"Božji znak"…

U izjavi za portal Južne vesti, poslanik Đorđe Stanković je rekao da je to "božji znak"…

“Mislim da je Bog dao znak kako da se rešimo Dragane Sotirovski. Pošto je izjavila da će se iseliti ili da će bar pokušati da se iseli iz Niša ako postanem gradonačelnik, moraću da joj ispunim tu želju”, rekao je Stanković za Južne vesti.

"Nakon istrage i suđenja ćemo videti da li će moći da ide za Sokobanju, Majami, Hanioti, ili Bugarsku. Ipak, ona odavno planira odlazak i izvadila je pasoš Evropske unije jer ima državljanstvo Bugarske" kaže Stanković za Južne vesti, aludirajući na navodne nekretnine gradonačelnice Niša.

Tipovanje….

Jelena Milošević poslanik Stranke slobode i pravde je odgovorila da će gradonačelnica da se seli, ali u "Požarevac, aludirajući na navodnu korupciju i afere.

Kako je Milošević napisala na društvenim mrežama, "Korumpirani saradnici, zapošljavanje članova familije, pranje para preko Štaba za vanredne situacije, razlupana službena škoda, naduvane cene na tenderima čak i spajalica, izmene Generalnog urbanističkog plana, Karić i zidanje u staroj ciglani, Kad se sve sabere, verujem da će da se seli. Tipujem na Požarevac”.

Opet očekivano, usledio je odgovor gradnočalnice Niša na njenom zvaničnom FB profilu..

Reakaciju Dragane Sotirovski prenosimo u celosti…

Kad lopov Đorđe Stanković, koji krade WC papir iz skupštinskog toaleta čak i posle našeg TV duela u kome je prošao kao „bos po trnju“, nastavi da iznosi laži o meni na kojima gradi sebi političku karijeru, onda je krajnje vreme da ga još jednom podsetim da mu je porodica (čitaj: majka) od 2019. do danas iz budžeta Grada Niša uzela više od milion i po evra za usluge privatnih vrtića, ličnih pratilaca i personalnih asistenata.

To je isti onaj Đorđe koji je otrčao onomad u Strazbur da poljubi skute strancima i optuži svoju zemlju i legitimno izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Srpska napredna stranka, pokrala izbore. Za to vreme, porodične firme Stankovića širom Srbije, po gradovima i opštinama na tenderima dobija posao koji se finansira parama svih građana!

Zalizani, nadobudni mamin sine (vokabular prilagođen kradljivcima toalet papira) ponudi program Nišlijama, položi vence stradalim nevinim žrtvama NATO agresije, raskini ugovore sa gradom kojim se finansira porodica Stanković ne budi licemer! Ne zaboravi da Nišlije nisu šaka zobi da ih pozoba svaka vrana poput tebe koja se klanja tuđincu i priželjkuje ga na kućnom pragu! Nišlije se neće vraćati u vreme žutih koji su uništili grad.

Poštovani sugrađani, idemo do pobede da dokažemo snagu SNS-a u Nišu, pokažemo da nasilničkim vranama ne damo grad i da za takve na političkoj sceni u gradu nema mesta!

Na slici može biti: 3 osobe, redakcija i tekst

Toalet papir..

“Nema govora o krađi, nismo mi ujutru ustali i kupili toalet papir da gađamo Brnabić. Tamo se stvari dešavaju na minutnom nivou. Taj toalet papir mi nismo odneli kući, on je ostao u Skupštini i po mom dubokom uverenju upotrebljen je u skladu sa njegovom namenom”, rekla je Milošević odgovarajući na optužbe pozicije o krađi toalet papira u Skupštini Srbije.

Ovakvi sukobi mogu imati ozbiljne posledice po građane Niša ako politički lideri ne usmere svoju energiju ka rešavanju stvarnih problema grada umesto međusobnih optužbi i prepucavanja. Želja za političkom moći ne sme nadjačati odgovornost prema građanima i njihovim potrebama.

 

U testu koršćene izjave sa portala Južne vesti, RTV Belami i sa društvenih mreža navedenih.


#   Niš   SNS   Dragana Sotirovski   Strazbur   Stranka slobode i pravde   Jelena Milošević   Đorđr Stanković NPS   lokalni izbori 2024
@sns_srbija #GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima