Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

КОЛУМНА: ТВ контејнери Србије

rssBookmark and Share

21.07.2012. Kolumnista : Ivana Bisić |

Чак и смеће има своју поделу. Телевизија не. Све је једна велика депонија.

КОЛУМНА: ТВ контејнери Србије

Плашите ме.

Плаши ме малоумност, фанатизам и недостатак логике који ви сваки дан гутате кроз ваше, више не тако мале, екране. ТВ манипулација, као један од највећих видова пласирања неистина, све више је базирана на забадање носа у туђе, измишљене, животе, док је изостајање правих и потребних информација све учесталије. Жалосно је што широке народне масе бирају да буду забављане од стране којекаквих једноћелијских организама који своје фазоне траже на Гоогле-у а потом лају на сваког ко их провали у том поступку. Жалосно је, даље, што једну од најпластичнијих сподоба ове јадне Србије гледа милион људи, док се она пискаво, полугола, копрца у недостатку граматике и свог ИQ-а, па затим ти исти људи, подељени у фрустриране и одушевљене, настављају да дискутују о томе до следећег испада мајке природе на телевизији.

Турска серија, која за 40 минута трајања садржи 25 минута реклама, и веома малу количину конкретних дешавања. После, свуда по интернету читам како је неки тамо Сулејман фрајер. Чему?

На другом је неки подбули политичар, црвен у лицу од алкохола, истрајан у објашњавању своје кампање и жељи да се покаже у најбољем светлу иако студио није одвојио баш неку велику своту новца за расвету.

Па онда канал одвојен за пуштање срцепарајућих балада оног што има све исте песме, креиране од стране госпође Свепишуће у нападу новчане депресије. У дну екрана она СМС отимачина од симболичних 50дин + ПДВ како би сте сазнали да ли вам је дечко/девојка сродна душа. Питам се, колико њих је заиста раскинуло када им је изашло 3%?

Затим, неки бесмислен квиз са истим кругом такмичара који су се већ развили у омањи гето. Гомила филмова из 90-их, жеље, честитке и поздрави, водитељке које круже по свим телевизијама и на свакој добију ауторску емисију. Све иде лајв, од пре две недеље, на плеј бек се само пева.

(драмска пауза) МЕЧ НОВАКА ЂОКОВИЋА.

За коментарисање информативног програма (прим. ВЕСТИ) немам довољно широк вокабулар псовки и увреда. Ни једна телевизија се није удостојила да објави да је једној девојци потребна нова јетра, већ је било занимљивије емитоватии председника који, у посети неком селу, мази краву. Сви имају своју причу, и сви су у праву.

Неки од нас су одрасли уз цртани у 7 и 15х, Слагалицу и Дневник, у време када је то имало смисла. Сада, деца свакодневно бивају затрпана разним смећем које их усмерава ка празном и никако самосталном животу, пуном предрасуда, лоших референтних система и климавих циљева.

Американци су то лепо поделили по ИQ систему – до 75 МТВ, од 75 до 85 Травел анд Ливинг, 85 до 100 Фоx(но)Лифе, а ови преко 100 већ имају ту моћ да угасе телевизор.

А ви, Срби, небески народе, када сте последњи пут мерили ваш ИQ?


#   телевизија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима