Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медији у служби политике

rssBookmark and Share

12.12.2013. Prof. dr B.Mitrić, akademik

Већина новинара који извештавају са подручја Топличког округа ставља се у службу одређених политичких странака и власти, иако би морали да буду објективни.

Медији у служби политике

"Они нису спремни да чују другу врсту истине, нити икога ко на било који начин оповргава оно што они тврде. Ако нису спремни да чују другу врсту истине, онда значи да их она не занима", кажу на Факултету за културу и медије.

Читајући наслове појединих локалних портала са подручија општине Куршумлија, не би се могло наслутити да се у Куршумлији нешто дешава. На тим порталама нема речи о непотизму директорке Дома здравља у Куршумлији Ураније Петровић, а штури су и они ретки чланци о штрајку радника шумско индустријког комбината (ШИК) ''Копаоник''.

О врло честом насиљу на подручију Топличког округа о којима наша медијска кућа увек ексклузивно извештава медији са подручија тог округа упорно ћуте и у томе не би било ни по‘ јада да насилника још притом чак и не подржавају!

Јер увек њима испадне много важније да се брже-боље демантује озбиљна конкуренција, него то што је рецимо неко брутално претучен. То што је нека особа брутално претучена, директорка запошљава све редом, а радници на улици штрајкују, неким малим сајтовима постаде потпуно небитно. Шта је то у поређењу са блаћењем великог портала као што је наш који је први успео да сазна све то?!

Руку на срце, нађе се и понеки паметан колега, који је професионално настави да разрађује теме. Боже мој, не може свако први да има јаку и истиниту причу.


#   медији
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима