Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mediji u službi politike

rssBookmark and Share

12.12.2013. Prof. dr B.Mitrić, akademik

Većina novinara koji izveštavaju sa područja Topličkog okruga stavlja se u službu određenih političkih stranaka i vlasti, iako bi morali da budu objektivni.

Mediji u službi politike

"Oni nisu spremni da čuju drugu vrstu istine, niti ikoga ko na bilo koji način opovrgava ono što oni tvrde. Ako nisu spremni da čuju drugu vrstu istine, onda znači da ih ona ne zanima", kažu na Fakultetu za kulturu i medije.

Čitajući naslove pojedinih lokalnih portala sa područija opštine Kuršumlija, ne bi se moglo naslutiti da se u Kuršumliji nešto dešava. Na tim portalama nema reči o nepotizmu direktorke Doma zdravlja u Kuršumliji Uranije Petrović, a šturi su i oni retki članci o štrajku radnika šumsko industrijkog kombinata (ŠIK) ''Kopaonik''.

O vrlo čestom nasilju na područiju Topličkog okruga o kojima naša medijska kuća uvek ekskluzivno izveštava mediji sa područija tog okruga uporno ćute i u tome ne bi bilo ni po‘ jada da nasilnika još pritom čak i ne podržavaju!

Jer uvek njima ispadne mnogo važnije da se brže-bolje demantuje ozbiljna konkurencija, nego to što je recimo neko brutalno pretučen. To što je neka osoba brutalno pretučena, direktorka zapošljava sve redom, a radnici na ulici štrajkuju, nekim malim sajtovima postade potpuno nebitno. Šta je to u poređenju sa blaćenjem velikog portala kao što je naš koji je prvi uspeo da sazna sve to?!

Ruku na srce, nađe se i poneki pametan kolega, koji je profesionalno nastavi da razrađuje teme. Bože moj, ne može svako prvi da ima jaku i istinitu priču.


#   mediji
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima