Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Необичне бурме и шта је то што их чини необичним

Bookmark and Share

12.05.2020. Зорана Петронијевић

Људи који су прошли кроз организацију венчања знају колико је то велики и стресан посао, па се често током организације венчања запитају „Ма, шта ми је све ово треба?“

Необичне бурме и шта је то што их чини необичним

Људи који су прошли кроз организацију венчања знају колико је то велики и стресан посао, па се често током организације венчања запитају „Ма, шта ми је све ово треба?“ Наиме, током организације ви желите да све протекне у најбољем реду, како бисте уживали у једном од својих најлепших дана, али до тога дана постоји велики број питања које треба да одговорите. Једно питање које је веома важно, иако поједини сматрају да је то лак посао, јесте какве бурме изабрати?

Бурме за венчање

У далекој прошлости, многи људи су сматрали да је круг симбол вечности, као и заједничког живота, па из тог разлога сваки прстен, а самим тим и бурма, има облик круга. Први народ који је носио прстење, били су Египћани који су га носили на домалом прсту леве руке. У бројним изворима се наводи да је то зато што су сматрали да одатле потиче вена која води право до срва. Касније су бројни други народи преузели то од њих, и постепено су се мењали обичају. 

Мушкарци су почели да носе бурме од XIII века, и то је означавало да су сви људи једнаки пред Богом. Међутим, многи мушкарци не желе да носе накит, јер сматрају да то није за мушкарце па убрзо након венчања скину своје бурме. Да би се оправдали, они често наводе бројне разлоге међу којима је најчешћи да не могу тако да раде, јер се плаше да ће откинути бурму. 

Данас, православни народи су почели да носе бурме на домалом прсту своје десне руке, јер се са том руком крсте. Међутим, значење, па и сама намена је остала иста.  

Необичне бурме

Бурме представљају комад накита који ћете носити цео живот, и који ћете гледати свакодневно на својим рукама, тако да требате изабрати бурме које вам се веома свиђају.

Када се избор бурми представи на тај начин, онда се види да је то заправо један од најважнијих задатака приликом организовања венчања. 

Када је у питању избор бурми, постоји велики избор изгледа, величине, али и од ког материјала се прави. Неки желе да то буду традиционалне, мале бурме, док други теже ка масивним, већим бурмама.

Свакако, у последње време се појављује и неке необичне бурме које су на тај начин уникатне. Наиме, на тај начин ваше бурме одликује оригиналност, блага доза хумора, прочишћеност и отменост, и на тај начин ви своју индивидуалности радо изражавате кроз лични стил. 

Бурме од белог злата

Већина младенаца се одлучује за бурме од белог злата, и то пре свега због лепоте, а онда и због својих карактеристика, па и самог квалитета. Из тог разлога, такав избор представља један од непогрешивих избора када је у питању материјал бурми.

Лепота белог злата је одавно позната, и то широм света, па су из тог разлога бурме од белог злата веома тражени производи, и то како због своје елегантности, тако и због своје префињености. Бурме од белог злата имају карактеристику дуготрајности, постојаности, као и блиставости, и на тај начин поседују све оно што би и један идеалан брак требао да поседује. За разлику од огрлица са именом и другог накита  цена бурмe од белог злата, зависи да ли бурма садржи неки циркон или дијамант, натпис (гравуру) или не, и износи од 250 евра до преко 1000 евра. 


#   венчање   злато
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима