Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

О чему треба водити рачуна приликом куповине половног аутомобила

Bookmark and Share

14.04.2014. Vladimir Ciplic

Према мишљењу многих, сама куповина аутомобила спада у ред најстреснијих ситуација у животу. Можда звучи смешно и чудно, али је тако. Међутим, ово је и једна од најризичнијих инвестиција, а посебно уколико одлучите да купите полован аутомобил.

О чему треба водити рачуна приликом куповине половног аутомобила

На првом месту би требало да знате зашто је исплативије купити полован аутомобил, а не нов. Финансијски гледано, знатно је финансијски повољније купити полован, добро очуван аутомобил, не посебно стар, а да није много прешао, него да купите нов аутомобил, који би вас коштао дупло више. Мада, постоје људи који се увек пре одлучују за нов аутомобил, па макар био лошијег квалитета, него да купе полован. Међутим, нећемо коментаристаи такве ситуације, јер их је врло тешко убедити. Наравно, увек постоји могућност да купите аутомобил који, иако полован може да вас служи изузетно дуго и добро. Свакако, оно што треба да имате на уму приликом куповине аутомобила јесте да ћете одабиром половног аутомобила бити на финансијском добитку.

Е, сада када се већ одлучите на куповину половног аутомобила, морате бити нарочито пажљиви, јер постоје многи случајеви превара. Врло лако се може догодити да један мали тренутак ваше непажње доводе до финансијског краха. Да бисте то избегли, требало би да одбратите пажњу не следеће ризичне ситуације:
1. Варање на километрима

Колико је поз. нато до сада, ово је један од најчешћих облика преваре приликом куповине половних аутомобила. Оно што ову превару чини још гором јесте чињеница да ће купац врло тешко открити ову превару.

2. Аутомобил припремљен само за продају

Иако неки аутомобил изгледа одлично, како каже наш народ “ на око “, не значи да би требало то да вас превари. Постоје људи који се баве и оваквим стварима, па је зато најбоље да жељени аутомобил прво одведете код провереног аутомеханичара.

3. Илегално порекло аутомобила

Ово може бити прилично непријатно након што откријете. Једини проблем је што ћете и ово врло тешко открити. Односно, ваљало би прво проверити на основу података које добијете од власника. Мада и то понекад зна да буде прилично тешко изводљиво.  

4. Финансијски проблеми због неподмирених рачуна везаних за аутомобил

Врло често се аутомобили продају, а да нису исплаћени сви дугови према лизинг кући или претходном власнику. То све можете проверити, наравно уколико сте пажљиви. Довољно је да замолите власника аутомобила да вам да податке из саобраћајне дозволе и да проверите те податке на одговарајућем месту. Свакако, пре него што потпишете уговор о купопродаји, морате имати ове податке, како бисте избегли све непријатности.

Након свега наведеног се поставља питање како да избегнете непријатности које вас могу задесити приликом куповине половних возила? Наравно, и за то постоји решење. У принципу, увек је много боље да аутомобил пронађете код поузданих фирми које се баве откупом и продајом аутомобила. Једно тако ћете моћи да купите полован аутомобил по вашој вољи, а да избегнете све непријатне ситуације. Јер, фирме које се баве професионално овим послом итекако воде рачуна о свим детаљима, те је готово немогуће да вам се догоди било каква непријатност. А сигурно ћете уживати дуго година са вашим љубимцем на четир точка, који ће вас добро служити.

Коментара: 0


#   аутомобили
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима