Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обећали су нова радна места, али нових радних места у производњи нема

rssBookmark and Share

06.12.2015. Милан Вишњић, Јужна Србија Инфо

Задњих неколико година (време напредњака) шири се прича да све што су претходници радили је погрешно, незаконито, да је све опљачкано итд.

Фото: novosti.rs
Фото: novosti.rs

За све то, за све недаће у Србији криве се демократе. Наводно, они су све покрали, они су све опљачкали, они су све уништили заједно са њиховим тајкунима. Но, да ли је баш тако?

Ми смо народ који све више прашта и брзо заборавља

Немам идеју да браним ДС. Имала је много грешака. Али мора да се присетимо, када је започео пропаст Србије, који људи и које су политичке странке чиниле Владу Србије која је увела хаос у Србији на свим нивоима, хаос који никако да се заустави.

Сетимо се краја прошлог века. Сетимо се Владе Мирка Марјановића формиране 24 марта 1998 године. Сетимо се те Владе која је била најгломазнија са 36 члана. Та црвено-црна Влада је била састављена од СПС-а 16 чланова, СРС-а 15 чланова и ЈУЛ-а са 5 чланова. Та Влада је Србију увела у рат са НАТО пактом. Та Влада је направила тајкуне и ратне профитере. Та Влада је уништила Електронску индустрију, Машинску индустрију, та Влада је уништила привреду Србије, та Влада је уништила Србију. У тој Влади су били господин Вучић са чувеним његовим Законом о информисању, господин Николић и господин Шешељ. У време те Владе је убијен Ћурувија, Иван Стамболић. Та Влада је дала станове са преко 100 квадрата господину Вучићу и господину Николићу за исказану лојалност. И сада, после 15 година исти ти људи чине Владу: СРС (напредњаци) са господаром Вучићем и господином Николићем. СПС са господином Дачићем и ЈУЛ (Покрет социјалиста) са господином Вулином.

Да се подсетимо, Демократска странка је формирала Владу Мирка Цветковића 2008 године и водила Србију до 2012 године ( само 4 године изузимајући Владу Зорана Ђинђића и Зорана Живковића јер су то биле Владе ДОС-а ). Та Влада Мирка Цветковића, боље речено Влада ДС-а је у Нишу отворила “Јуру”, “Леони”, “Бенетон”, Џонсон електроник” … и тиме отворила нова производна радна места. У време Владе демократа ипак се нешто стварало и радило за добробит грађана. А сада?

Шта су урадили “Напредњаци” за преотекле скоро 4 године? Одговор је ништа.

Обећали су да ће решити свих 24 спорних приватизација а ниједну нису решили.

Обећали су борбу против криминала и корупције а криминал и корупција цветају. Ухапсили су Мишковића а остале тајкуне ставили под своју контролу и у посао увели неке нове своје тајкуне. Ухапсили су у Нишу пар угледних људи, без опипљивих разлога, и тиме раширили страх код радника и грађана.

Обећали су нова радна места али нових радних места у производњи нема.

Обећали су да неће бити страначког запошљавања а страначко запошљавање никад израженије и масовније и то у државним установама и јавним предузећима на терет пореских обавезника.

Обећали су стране инвестиције, али страних инвестиција нема, додуше и даље обећавају нове инвестиције.

Обећали су бољи стандард, веће плате и стабилне несмањене пензије а добили смо пад стандард, мање плате, мање пензије, добили смо сиромаштво, добили смо само празна обећања….

Да ли је за овакве резултате “Напредњака” крива ДС. Свакако није.

Пропадање Србије су започели Радикали (СНС), Социјалисти и ЈУЛ ( Покрет социјалиста ). Они су започели процес пропадање Србије у свим областима и на свим нивоима, они и сада настављају започето. Морамо их зауставити, морамо зауставити даље понижавање и даље пропадање.

Пише: Проф.др Милан Вишњић


#   криминал   Покрет Социјалиста   Милан Вишњић   радна места   корупција   политичке странке   власт   критика   Ана Живковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима