Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општинарима паре, а мештани гладни

rssBookmark and Share

Београд 12.01.2012. Аutor : S.R |

Да се новац из општинске касе у Куршумлији нерационално троши показује пример, где су службенике частили 13. платом, а заборавили да набаве угаљ за школе које немају новац за грејање. И док су себе частили 13. платом заборавни локални функционери у Куршумлији за дочек Нове године својим мештанима ништа нису организовали, па су грађани, баш као и оно мало омладине са подручија Општине Куршумлија, традиционално нову годину дочекали кући јер им локална самоуправа за најлуђу ноћ ништа друго није ни понудила.

Општинарима паре, а мештани гладни

Док су се куршумлијски ђаци пред Нову годину смрзавали у хладним учионицама јер школе нису имале пара за угаљ, општинске власти по предлогу председнице општине Весне Јаковљевић частиле су своје запослене 13. платом.

Већина грађана Куршумлије за како кажу ''срамну'' одлуку локалне власти сазнала је из медија , јер се то од њих вешто скривало.

Председник Сталне конференције градова и општина Саша Пауновић каже да се ради о бахатости општинских власти.

Град Београд стално је слао помоћ општини Куршумлија,  тако је народна кухиња у Куршумлији чије је затварање било најављено наставила да ради, пошто је њен рад финансирао град Београд, на иницијативу градоначелника Београда Драгана Ђиласа, јер локална власт у Куршумлији није имала новца да помогне своје најугроженије становнике, како би на казан добили свој једини оброк .

Такође, за поправку крова и поткровља зграде у којој је смештен Црвени крст и центар за социјални рад у Куршумлији, град Београд је издвојио је 2,5 милиона динара .

Миломир Николић председник црвеног крста изјавио је тада за ''Јужну Србију'' да се обраћао локалној власти у Куршумлији али да му је речено да немају новца да помогну у санацији.

Локална власт у Куршумлији још увек се није огласила како би својим грађанима објаснила своју одлуку.

 


#   Београд   народна кухиња   Миломир Николић   Центар за социјални рад
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима