Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opštinarima pare, a meštani gladni

rssBookmark and Share

Beograd 12.01.2012. Autor : S.R |

Da se novac iz opštinske kase u Kuršumliji neracionalno troši pokazuje primer, gde su službenike častili 13. platom, a zaboravili da nabave ugalj za škole koje nemaju novac za grejanje. I dok su sebe častili 13. platom zaboravni lokalni funkcioneri u Kuršumliji za doček Nove godine svojim meštanima ništa nisu organizovali, pa su građani, baš kao i ono malo omladine sa područija Opštine Kuršumlija, tradicionalno novu godinu dočekali kući jer im lokalna samouprava za najluđu noć ništa drugo nije ni ponudila.

Opštinarima pare, a meštani gladni

Dok su se kuršumlijski đaci pred Novu godinu smrzavali u hladnim učionicama jer škole nisu imale para za ugalj, opštinske vlasti po predlogu predsednice opštine Vesne Jakovljević častile su svoje zaposlene 13. platom.

Većina građana Kuršumlije za kako kažu ''sramnu'' odluku lokalne vlasti saznala je iz medija , jer se to od njih vešto skrivalo.

Predsednik Stalne konferencije gradova i opština Saša Paunović kaže da se radi o bahatosti opštinskih vlasti.

Grad Beograd stalno je slao pomoć opštini Kuršumlija,  tako je narodna kuhinja u Kuršumliji čije je zatvaranje bilo najavljeno nastavila da radi, pošto je njen rad finansirao grad Beograd, na inicijativu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, jer lokalna vlast u Kuršumliji nije imala novca da pomogne svoje najugroženije stanovnike, kako bi na kazan dobili svoj jedini obrok .

Takođe, za popravku krova i potkrovlja zgrade u kojoj je smešten Crveni krst i centar za socijalni rad u Kuršumliji, grad Beograd je izdvojio je 2,5 miliona dinara .

Milomir Nikolić predsednik crvenog krsta izjavio je tada za ''Južnu Srbiju'' da se obraćao lokalnoj vlasti u Kuršumliji ali da mu je rečeno da nemaju novca da pomognu u sanaciji.

Lokalna vlast u Kuršumliji još uvek se nije oglasila kako bi svojim građanima objasnila svoju odluku.

 


#   Beograd   narodna kuhinja   Milomir Nikolić   Centar za socijalni rad
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima