Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Писмо узбуњивача из Специјалне болнице Сокобања

rssBookmark and Share

Сокобања 08.10.2014. Узбуњивачи

У нашу редакцију је стигао мејл који су упутили Узбуњивачи из Специјалне болнице у Сокобањи, поводом најновијих догађаја везаних за понашање директорке Љиљане Исаковић.
Поруку преносимо у целости.

Писмо узбуњивача из Специјалне болнице Сокобања

Поштовани,
обраћамо вам се овим мејлом како бисмо исказали незадовољство што је РТС, после серије  прича које су указале на дугогодишњу корупцију, мито и злоупотребу службеног положаја у установи у којој радимо, подлегао притисцима директорке Специјалне болнице Сокобања и њених сарадника.

Годинама указујемо да је директорка, Љиљана Исаковић, која има готово 40 кривичних пријава (од којих су многе поднете од стране полиције) и које месецима обрађују Основно јавно тужилаштво у Алексинцу, Више јавно тужилаштво у Нишу и Зајечару и Прекршајни суд у Зајечару, огрезла у криминал, јер новцем пореских обвезника и новцем који мимо било кавих провера наша болница зарађује од људи који плате услуге (новац се не приказује, јер имамо доста тзв. слободних постеља, односно оних који нису у систему РЗЗО), плаћа гостовање на телевизијама, купује поклоне којима обасипа људе од којих има користи или од којих зависи.

Постоји још један начин услуге појединим „познатим“ или „важним“ људима који долазе код нас, а које наша директорка користи за учвршивање свог положаја, који се не евидентирају, не плативши чак ни боравишну таксу у Сокобањи, која је дневно 70  динара.

То напомињемо из разлога што је Ваша колегеница, Јелена Вуловић у нашој установи боравила од 26.08. до 09.09 2014. са својим супругом, у апартману 108. Ми то не бисмо ни сазнали да нам није СТРОГО ЗАБРАЊЕНО да радимо визите у том апартману, а  на инсистирање наших лекара зашто је то тако, речено нам је да ту борави новинарка РТС-а која прати здравство и која ће помоћи нашој Болници да се направе афирмативне приче.

Трагом те информације, упознали смо госпођу, сазнали име, али смо такође и сазнали да у књигу гостију она и њен супруг нису пријављени, што значи да нису платили боравишну таксу, али ни рачун  за боравак у стационару, јер су били на гратис варијанти.

Јутрошњим појављивањем наше директорке на екрану РТС-а, само смо доказали сумњу да је заправо то била „услуга за услугу“, а да је наша директорка ушла на мала врата у РТС, с тим што не можемо да тврдимо где је снимљена, мада поуздано тврдимо да Ваша ТВ екипа није ових дана боравила у нашој установи.

Подсећамо Вас да је нас, 20 радника Специјалне болнице „Сокобања“, Агенција за борбу против корупције  прогласила узбуњивачима јер годинама указујемо на незаконите радње и да су до сада поједини државни органи уважили наше сугестије.

Указали смо поред злоупотребе службеног положаја од стране директорке Љиљане Исаковић и на повезаност директорке са сада већ бившим начлеником Полицијске станице у Сокобањи, а унутрашњом контролом полиција је то и потврдила, те је пре 2 недеље МУП сменио поменутог начелника.

Сада указујемо Тужилаштву на повезаност и корупцију, због које предмети годинама тапкају у месту, а држава и министарство здравља не реагују (државни секретар проф. Векић је Вашу екипу избацио са радног састанка у Сокобањи, а министар Лончар је обећао да ће доћи у Сокобању), те с обзиром на то, Љиљана Исаковић и даље опстаје као директор, а како и не би, када се увидом у документацију УО Специјалне болнице види да је једна од најчешћих директоркиних сапутница на путовањима у инсотрантву, „жена на положају“ у Министарству здравља.

Указујемо Вам на злоупотребу новинарске професије Ваше новинарке Јелене Вуловић која је овим чином укаљала професију и Кућу за коју ради, тим пре што све ово о чему Вам говоримо можете видети и у прилогу на Вашем сајту.

Па зар је могуће да експерата за дечију астму нисте имали у Београду, већ је о томе најкомпетентнија јутрос била наша директорка, или је то ипак „услуга за услугу“!

Хвала на разумевању и времену.

Узбуњивачи


#   Сокобања   полиција   Љиљана Исаковић   здравство   РТС   Основно јавно тужилаштво   Више јавно тужилаштво   Министарство здравља   Јелена Вуловић   специјална болница   Агенција за борбу против корупције   државни секретар   Прекршајни суд
@rts_vesti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима