Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта ће Нишу шериф?

rssBookmark and Share

Ниш 08.06.2012. Аutor : Vesna Torović, novinar |

Ниш већ две и по године нема начелника полиције. Упркос сталним обећањима министра Ивице Дачића, српска власт никако није могла да се сложи око тога ко ће бити нишки шериф.

Шта ће Нишу шериф?

Неупућенима је можда чудно шта је ту толико спорно и зашто је толико важно ко ће бити први полицајац у највећем граду на раскрсници путева ка истоку и југу. Наивни мисле да сви полицајци треба да имају исти задатак, односно да се боре против криминала.

Иако челници МУП-а већ годинама тврде да је безбедносна ситуација у граду на Нишави задовољавајућа, Нишлије знају да то није тачно и да је Ниш постао град у којем криминала има на претек. Да не би нарушили идиличну ситуацију, нишки полицајци су у фебруару чак хтели да сакрију да се бацају бомбе упозорења на куће славних фудбалалера, али поуздани извор из врха МУП-а им је помрсио рачуне.

У Нишу нема ни много дроге, нема великих дилера... тврде полицајци. Ипак, сваки таксиста ће вам показати најмање десетак станова до којих стално возе муштерије којима је неопходно да пазаре хероин, кокаин... Један од станова се налази преко пута нишког СУП-а. У многим кафићима и клубовима се без проблема дува трава.

У Нишу нема тајних јавних кућа, нема проституције...Ипак, иоле упућенији Нишлија вам може уговорити сусрет са женском особом која пружа сексуалне услуге за новац. И то у срцу Ниша, на самом кеју на Нишави. Некад су тајне јавне куће биле на периферији, на неком Чамурлијском путу, сад су у центру. Ето, Ниш је пример да је Дачичев рецепт према којем баш и није неопходно да се бира шериф врло успешан. Вероватно ће га применити и нови министар полиције. Што би грађани џабе плаћали плату начелнику нишког МУП-а.


#   Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима