Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Западна пропаганда и пољубац руских атлетичарки

rssBookmark and Share

22.08.2013. Руска реч, Гардијан

Западни новинари су назвали пољубац руских тркачица Ксеније Рижове и Јулије Гушчине на Светском првенству у лакој атлетици „изазовом Путиновим законима против хомосексуалаца“.

С друге стране, руске тркачице су изјавиле да су увређене реаговањем западних медија на фотографију са церемоније доделе медаља, на којој изгледа као да се љубе у усне.

Западна пропаганда и пољубац руских атлетичарки

„Јуче су ме звали из 20 различитих медија и, уместо да нам честитају победу, одлучили су да вређају Јуљу, мене и целу Федерацију. Као прво, Јуља и ја смо удате и нема говора о 'интимним' односима између нас. Тренирамо у истој групи осам година, и међу нама постоји право чврсто пријатељство“, изјавила је Гушчина.

„Осам година нисмо освојиле златну медаљу на Светском првенству, и не можете ни да замислите какав је то осећај“, додала је Рижова.

Коментаришући инцидент, Ризова је изјавила за “Гардијан” да њихов пољубац не изражава њихов политички став и да нема никакве везе са правима хомосексуалаца, лезбијки, бисексуалаца и транссексуалаца.

- То је само била радост нашег тима који је годинама заједно тренирао. Људи који намеравају да пишу најпрљавије ствари о нама, треба барем да знају да смо и Јулија и ја удате - рекла је Ризова, одбивши да се изјасни о правима ЛГТБ популације.

Иако је бивши совјетски лидер Леонид Брежњев имао обичај да љуби остале лидере у уста, укључујући и мушкарце, овакви платонски пољупци нису уобичајена појава у савременој Русији.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима