Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zapadna propaganda i poljubac ruskih atletičarki

rssBookmark and Share

22.08.2013. Ruska reč, Gardijan

Zapadni novinari su nazvali poljubac ruskih trkačica Ksenije Rižove i Julije Guščine na Svetskom prvenstvu u lakoj atletici „izazovom Putinovim zakonima protiv homoseksualaca“.

S druge strane, ruske trkačice su izjavile da su uvređene reagovanjem zapadnih medija na fotografiju sa ceremonije dodele medalja, na kojoj izgleda kao da se ljube u usne.

Zapadna propaganda i poljubac ruskih atletičarki

„Juče su me zvali iz 20 različitih medija i, umesto da nam čestitaju pobedu, odlučili su da vređaju Julju, mene i celu Federaciju. Kao prvo, Julja i ja smo udate i nema govora o 'intimnim' odnosima između nas. Treniramo u istoj grupi osam godina, i među nama postoji pravo čvrsto prijateljstvo“, izjavila je Guščina.

„Osam godina nismo osvojile zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, i ne možete ni da zamislite kakav je to osećaj“, dodala je Rižova.

Komentarišući incident, Rizova je izjavila za “Gardijan” da njihov poljubac ne izražava njihov politički stav i da nema nikakve veze sa pravima homoseksualaca, lezbijki, biseksualaca i transseksualaca.

- To je samo bila radost našeg tima koji je godinama zajedno trenirao. Ljudi koji nameravaju da pišu najprljavije stvari o nama, treba barem da znaju da smo i Julija i ja udate - rekla je Rizova, odbivši da se izjasni o pravima LGTB populacije.

Iako je bivši sovjetski lider Leonid Brežnjev imao običaj da ljubi ostale lidere u usta, uključujući i muškarce, ovakvi platonski poljupci nisu uobičajena pojava u savremenoj Rusiji.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima