Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Алексинац: Кршење приватности у Високој школи за васпитаче

rssBookmark and Share

Алексинац 16.01.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Професор у Високој школи за васпитаче у Алексинцу, Мирослав Кука, изнео је оптужбе на рачун бившег директора те установе Стојана Обрадовића, да је са кућног рачунара путем видео-надзора посматрао колеге и тиме угрожавао приватност студената и професора.

Фото: РТС
Фото: РТС

Обрадовић, који је на фунцији директора био од 2011. до 2017. године, те оптужбе негира, извештава РТС.

Професор Мирослав Кука доставио нам је мејлом захтеве које је упутио актуелном директору Високе школе за васпитаче тврдећи да је претходни директор признао да је од куће посматрао запослене и студенте.

"2011. године на Наставном већу именовани Обрадовић Стојан јавно признаје да од своје куће посматраo запослене, тај аудио запис се у писаном запису другачије интерпретира. Ја каснијом интервенцијом, на следећем наставном већу у аудио запису инсистирам да се правилно наведе све што је износио како се дата чињења не би заташкавала", каже Мирослав Кука, професор Високе школе за васпитаче у Алексинцу.

Обрадовић, који је био директор Високе школе од 2011. до 2017. године негира да је са свог рачунара, од куће, пратио видео надзор, већ само да је знао за ту могућност.

"Више сам рекао као превентиву, а не као начин да контролишем рад. Не радим то, ја сам био и ићи ћу у Полицијску управу у Алексинцу да пријавим да се провери мој рачунар, да се види софтвер, они ће знати како то да ураде", каже Стојан Обрадовић, професор и бивши директор.

И претходни и садашњи директор Високе школе у Алексинцу кажу да је видео-надзор у школи уведен искључиво због заштите имовине и безбедности студената и запослених. Камере покривају хол, котларницу, директорову канцеларију, двориште школе.

"Не можемо да реагујемо на нешто, да испуњавамо нечије жеље и хирове ако они нису аргументовани и нису основани. Овде се вероватно ради о неком личном чину и жељи да се деградира нечија личност и установа. Очекујемо свакога да дође, и полицију и инспекцију, ту смо на услузи, за све што буду тражили, желимо да се утврди истина", наводи Милутин Ђуричковић, директор алексиначке Високе школе за васпитаче.

Професор Кука нам је у телефонском разговору рекао да је о свему обавестио и министарство просвете, као и инспекцијске службе од којих је добио одговор да сам поднесе кривичну пријаву.

Коментара: 0


#   Алексинац     висока школа   видео надзор   Министарство просвете   Висока школа за васпитаче   Мирослав Кука   Стојан Обрадовић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима