Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бициклисти ампутирци из Источног Сарајева, боравили у Нишу на путу за Хиландар

rssBookmark and Share

Ниш 02.07.2017 П.З. Јужна Србија Инфо

Јуче су у Нишу чланови Бициклистичког клуба "Караван тим" дочекали чланове Удружења "Ампутираца" из Источног Сарајева, на њиховом путу кроз Ниш за Свету Гору.

Фото: П.З. Јужна Србија
Фото: П.З. Јужна Србија

Ампутирци из Источног Сарајева на челу са  Срђаном Јеремићем који је остао без десне шаке у току грађанског рата у Бих и Дејаном Звиздалом који је као дечак од 8 година од последица минобацачке гранате остао без обе потколенице, па се сада креће и вози бицикло уз помоћ протеза, кренули  на Видовдан, бициклима на своје четврто поклоничко путовање до манастира Хиландар на Светој Гори. 

Срђан Јеремић, који је и предсједник Удружења ампутираца Источно Сарајево, рекао је да ће ове године бициклима на пут дугачак око 1.000 километара кренути њих шесторица, док ће четворица ићи аутомобилима.

Фото: П.З. Јужна Србија

Покровитељ овогодишњег поклоничког путовања је Србин из Русије, град Источно Сарајево и градске општине Источно и Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново.

Јуче су прошли кроз Ниш где су их дочекали чланови Бициклистичког клуба "Караван тим" који су их накратко угостили и помогли им у свему што им је било потребно за наставак путовања.

Јеремић и екипа из Источног Сарајева у свом каратком задржавању у Нишу, имају само речи хвале за своје домаћине, а Ивица Јовановић из "Караван тима" вјерује да су се показали као добри домаћини.

Бициклисти из Ниша пратили су своје госте до Беле Паланке уз жеље за срећан пут.

Чланови Бициклистичког клуба "Караван тим" учествовали су и на промоцији акције "Буди бржи од канцера" у Нишкој Бањи, којом се промовише борба против карцинома.

Овим сусретима оставарује се једна од циљева Удружерња "Ампутираца" из Источног Сарајева, а то је успостављање сарадње са сличним удружењима и бициклистичким клубовима у Србији и другим државама.

У Чачку су их дочекали чланови Удружења ветерана "Видовдан", а у Крушевцу чланови локалног бициклистичког тима.

Јеремић каже, да ће им се на овогодишњем меморијалном путовању, на које иду у славу погинулих, али и преживелих бораца Војске Републике Српске, прикључила и двојица инвалида из Фоче и Калиновика.

Коментара: 0


#   Ниш   борци  Особе са инвалидитетом  БИХ  бициклисти  Удружење Караван Тим  Источно Сарајево  ампутација  Удружење ампутираца Источно Сарајево  грађански рат
@
[ Додај коментар ]