Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скандал Пореске управе у Лесковцу: Порез за земљиште 7. класе скоро 40.000 динара?!

rssBookmark and Share

Лесковац 27.07.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Драган Стаменковић власник пољопривредног земљишта 7. класе, до ког нема ни ваљаног пута у засеоку Бара села Слатина на планини Кукавица крај Лесковаца, добио је пореско решење на "имовину" у висини од 37.650 динара...

Скандал Пореске управе у Лесковцу: Порез за земљиште 7. класе скоро 40.000 динара?!

"Наше породично имање, са пољопривредним и шумским земљиштем 7. и 8. класе по катастарској процени, налази се на тешко приступачних 700м надморске висине, на обронцима планине Кукавица. То је засеок или махала Бара од села Слатина, до којег једва да има ваљан пут, а камоли прилаз до сваке парцеле", каже Стаменковић за наш портал.

Њему је пре петнаестак дана стигло пореско решење на "имовину", које иначе одређује локална Пореска управа Лесковац, са укупним износом пореза од 37.650 динара за 2017. годину.

Продај имање ако немаш да платиш порез...

"Био сам у пореској управи у Лесковцу, где ми је службеница рекла да је све то регуларно и ако не могу да платам порез онда своје имање да продам или поклоним некоме!?", чуди се Станковић и додаје, како да поклони имање које је у власништву породице више од 200 година.

Иначе Станковић је ове године добио субвенцију од Министарства пољопривреде у износу од 14.000 динара и простом математиком и рачунаљком на "жици" он је сада у минусу, очигледном несразмером републичких и локлних прописа.

Новинар наше редакције потражио је одговор од Пореске управе у Нишу, где  му је речено да свака локална самоуправа одређује порез на имовину према својим стандардима и да ово није редак случај "нелогичности" и да наш читалац покуша да потражи решење у репрограму пореза....

Коментара: 1


#   Лесковац   Драган Стаменковић   порез на имовину  Кукавица планина  Слатина  Бара село
@▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-1)

    Boban, 17.01.2018.:
    To je lopovska drzava i bice sve gore i gore ...


[ Додај коментар ]