Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skandal Poreske uprave u Leskovcu: Porez za zemljište 7. klase skoro 40.000 dinara?!

rssBookmark and Share

Leskovac 27.07.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Dragan Stamenković vlasnik poljoprivrednog zemljišta 7. klase, do kog nema ni valjanog puta u zaseoku Bara sela Slatina na planini Kukavica kraj Leskovaca, dobio je poresko rešenje na "imovinu" u visini od 37.650 dinara...

Skandal Poreske uprave u Leskovcu: Porez za zemljište 7. klase skoro 40.000 dinara?!

"Naše porodično imanje, sa poljoprivrednim i šumskim zemljištem 7. i 8. klase po katastarskoj proceni, nalazi se na teško pristupačnih 700m nadmorske visine, na obroncima planine Kukavica. To je zaseok ili mahala Bara od sela Slatina, do kojeg jedva da ima valjan put, a kamoli prilaz do svake parcele", kaže Stamenković za naš portal.

Njemu je pre petnaestak dana stiglo poresko rešenje na "imovinu", koje inače određuje lokalna Poreska uprava Leskovac, sa ukupnim iznosom poreza od 37.650 dinara za 2017. godinu.

Prodaj imanje ako nemaš da platiš porez...

"Bio sam u poreskoj upravi u Leskovcu, gde mi je službenica rekla da je sve to regularno i ako ne mogu da platam porez onda svoje imanje da prodam ili poklonim nekome!?", čudi se Stanković i dodaje, kako da pokloni imanje koje je u vlasništvu porodice više od 200 godina.

Inače Stanković je ove godine dobio subvenciju od Ministarstva poljoprivrede u iznosu od 14.000 dinara i prostom matematikom i računaljkom na "žici" on je sada u minusu, očiglednom nesrazmerom republičkih i loklnih propisa.

Novinar naše redakcije potražio je odgovor od Poreske uprave u Nišu, gde  mu je rečeno da svaka lokalna samouprava određuje porez na imovinu prema svojim standardima i da ovo nije redak slučaj "nelogičnosti" i da naš čitalac pokuša da potraži rešenje u reprogramu poreza....

Komentara: 1


#   Leskovac   Dragan Stamenković   porez na imovinu  Kukavica planina  Slatina  Bara selo
@▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-1)

    Boban, 17.01.2018.:
    To je lopovska drzava i bice sve gore i gore ...


[ Dodaj komentar ]