Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Олдтајмер скуп Ниш – Нишка бања 2015.

rssBookmark and Share

Ниш 10.11.2015. Аутославија, Никола Вучковић

Дешавања везана за олдтајмер културу у Србији су на радост свих које та област интересује, постала све чешћа.
Интернет је простор и медиј без кога је данас незамисливо функционисати.

Олдтајмер скуп Ниш – Нишка бања 2015.

Уколико Вас интересују информације везане за историју аутомобила, имате могућност погледати разне стране, на сајтовима, форумима и друштвеним мрежама.

На друштвеној мрежи “Фејсбук” од 2008. године, већ седам година постоји група Олдтимерс. Оформљена је са циљем да окупи што већи број људи које на било који начин интересује област старовременских возила, тј. олдтајмер културе. Дружење, размена информација и фотографија, прикупљање и дискусија о историјској грађи из поменуте области су ствари које чланови прате на групи. Прилика за дружење осим у виртуелном свету десила се у недељу 13.09.2015. године на манифестацији “Олдтајмер скуп Ниш – Нишка бања 2015”, другом по реду окупљању чланова групе и олдтајмераша из Србије и свих оних који су били заинтересовани са свих страна.

За разлику од првог скупа групе када смо имали прилику да угостимо 51 возило учесника, број од 46 возила на овогодишњем скупу је био задовољавајући, сходно већем броју позваних олдтајмера који су на жалост и нас и власника, а на рачун кризе остали без регистрација и самим тиме и без могућности учешћа на скупу.

Ове године смо манифестацију организовали на две локације, прву у Нишу у дворишту основне школе Св. Сава, а други део у на простору, добро познатом са старих фотографија и разгледница (код фонтана испред главног купатила) у центру Нишке Бање. Манифестација је организована и одржана уз помоћ наших суорганизатора, градских општина Медијана и Нишка Бања.

Колона олдтајмера је овог пута учествовала у парадној вожњи између две поменуте локације. Прилику да се накратко заустави на паркингу Електронске индустрије Ниш, учесници колоне имали су и за сликање у стилу старих фотографија на којима се виде возила радника из периода у коме је већина возила скупа и била актуелна.

Олдтајмери – стари аутомобили и мотоцикли углавном су излагали власници из Ниша, али и овог пута било је учесника и из осталих градова Србије: Београда, Блаца, Лесковца, Врања, Књажевца, Пожаревца, а имали смо и два учесника са таблицама из Америке и Шведске, што целој манифестацији даје и међународну ноту.

У оквиру програма манифестације посетиоци су имали прилике да виде изложбу фотографија нишлије Даворина Динића и његове радове – фотографије под називом “Саобраћајне сенке старог Ниша” и то у оквиру оба дела скупа, а на другом делу у просторијама општине Нишка Бања одржана је промоција књига господина Мирослава Милутиновића “Аутомобили и династија Карађорђевић” и “Аутомобили и Јосип Броз Тито 1912-1980”. Поменута презентација књига и изложба фотографија одржана је у згради, тј. лепој старинској кући општине Нишка Бања.


#   Ниш   Нишка Бања   Медијана градска општина   Фејсбук   друштвене мреже   фотографије   Нишка Бања градска општина   Јосип Броз Тито   изложба фотографија   Даворин Динић   скуп   олдтајмери   Олдтајмерс груп  
@facebook @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима