Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Oldtajmer skup Niš – Niška banja 2015.

rssBookmark and Share

Niš 10.11.2015. Autoslavija, Nikola Vučković

Dešavanja vezana za oldtajmer kulturu u Srbiji su na radost svih koje ta oblast interesuje, postala sve češća.
Internet je prostor i medij bez koga je danas nezamislivo funkcionisati.

Oldtajmer skup Niš – Niška banja 2015.

Ukoliko Vas interesuju informacije vezane za istoriju automobila, imate mogućnost pogledati razne strane, na sajtovima, forumima i društvenim mrežama.

Na društvenoj mreži “Fejsbuk” od 2008. godine, već sedam godina postoji grupa Oldtimers. Oformljena je sa ciljem da okupi što veći broj ljudi koje na bilo koji način interesuje oblast starovremenskih vozila, tj. oldtajmer kulture. Druženje, razmena informacija i fotografija, prikupljanje i diskusija o istorijskoj građi iz pomenute oblasti su stvari koje članovi prate na grupi. Prilika za druženje osim u virtuelnom svetu desila se u nedelju 13.09.2015. godine na manifestaciji “Oldtajmer skup Niš – Niška banja 2015”, drugom po redu okupljanju članova grupe i oldtajmeraša iz Srbije i svih onih koji su bili zainteresovani sa svih strana.

Za razliku od prvog skupa grupe kada smo imali priliku da ugostimo 51 vozilo učesnika, broj od 46 vozila na ovogodišnjem skupu je bio zadovoljavajući, shodno većem broju pozvanih oldtajmera koji su na žalost i nas i vlasnika, a na račun krize ostali bez registracija i samim time i bez mogućnosti učešća na skupu.

Ove godine smo manifestaciju organizovali na dve lokacije, prvu u Nišu u dvorištu osnovne škole Sv. Sava, a drugi deo u na prostoru, dobro poznatom sa starih fotografija i razglednica (kod fontana ispred glavnog kupatila) u centru Niške Banje. Manifestacija je organizovana i održana uz pomoć naših suorganizatora, gradskih opština Medijana i Niška Banja.

Kolona oldtajmera je ovog puta učestvovala u paradnoj vožnji između dve pomenute lokacije. Priliku da se nakratko zaustavi na parkingu Elektronske industrije Niš, učesnici kolone imali su i za slikanje u stilu starih fotografija na kojima se vide vozila radnika iz perioda u kome je većina vozila skupa i bila aktuelna.

Oldtajmeri – stari automobili i motocikli uglavnom su izlagali vlasnici iz Niša, ali i ovog puta bilo je učesnika i iz ostalih gradova Srbije: Beograda, Blaca, Leskovca, Vranja, Knjaževca, Požarevca, a imali smo i dva učesnika sa tablicama iz Amerike i Švedske, što celoj manifestaciji daje i međunarodnu notu.

U okviru programa manifestacije posetioci su imali prilike da vide izložbu fotografija nišlije Davorina Dinića i njegove radove – fotografije pod nazivom “Saobraćajne senke starog Niša” i to u okviru oba dela skupa, a na drugom delu u prostorijama opštine Niška Banja održana je promocija knjiga gospodina Miroslava Milutinovića “Automobili i dinastija Karađorđević” i “Automobili i Josip Broz Tito 1912-1980”. Pomenuta prezentacija knjiga i izložba fotografija održana je u zgradi, tj. lepoj starinskoj kući opštine Niška Banja.


#   Niš   Niška Banja   Medijana gradska opština   Fejsbuk   društvene mreže   fotografije   Niška Banja gradska opština   Josip Broz Tito   izložba fotografija   Davorin Dinić   skup   oldtajmeri   Oldtajmers grup  
@facebook @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima