Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Признање „Најбољи едукатори Србије“ за наставнике из Ниша и Алексинца

rssBookmark and Share

Ниш 31.12.2016 Душан Остојић

Трећу годину заредом удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић“ додељује награде за најбоље едукаторе у образовању, из редова запослених у основним и средњим школама.

Ове године ово признање добили су Владан Младеновић, наставник физике у Алексиначкој гимназији који део своје норме остварује и у ОШ „Иван Вушовић“ у Ражњу и Младен Јовановић, наставник информатике и рачунарства у ОШ „Мирослав Антић“ из Ниша. Награду за најбоље едукаторе у Србији добило је укупно 16 учитеља и наставника, који су изабрани после више кругова селекције са преко триста пријављених кандидата.

До сада више пута награђиван на разним конкурсима везаним за образовање где је излагао своје часове и радове, професор Младеновић титулу најбољег едукатора добио је у години када је добио и награду на конкурсу „Дигитални час“. Поред тога овај вредни стваралац објављује своје радове у стручним и научним часописима, а неки од њих су ушли и у „Базе знања“ наградних конкурса „Дигитални час“ и „Креативна радионица“. Аутор је многобројних семинара, конференција и трибина, а Друштво физичара Србије изабрало је Владана Младеновића за свог представника у Националном просветном савету.

Младен Јовановић, аутор и коутор више угледних часова, од којих су неки освајали прве награде у погледу корелативности и иновативности, признање за једног од најбољих едукатора Србије, добија годину дана после престижне награде „Дискоболос“ које се додељује најбољим наставницима информатике и рачунарства у основним школама у Србији и Црној Гори. Као и његов колега Младеновић, аутор је преко десет стручних радова, објављених у зборницима конференција и стручним часописима. Такође је коаутор трибина и семинара одобрених од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. Спољни је сарадник Регионалног центра за стручно усавршавање запослених у образовању у Нишу.

Удружење „Живојин Мишић“ кроз своје разне пројекте жели да охрабри младе да се упусте у предузетништво и да се подигне свест о његовом значају. Пројекат „Најбољи едукатори Србије“ има за циљ да освести и подсети учитеље, наставнике и професоре колико је њихова професија и квалитет у раду важан за цело друштво и будућност земље. Жеља је да се истицањем најбољих скрене пажњу на праве вредности у настави и да се осталима да пример или идеју чему треба да теже.

Коментара: 0


#   Ниш   Алексинац   Ражањ   Живојин Мишић  Младен Јовановић   Владан Младеновић
@
[ Додај коментар ]