Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Радимо за бољу будућност деце“

rssBookmark and Share

Лесковац 07.08.2018. Јужна Србија Инфо

Јуче је, у Свечаној сали Града Лесковца одржана конференција поводом јавног позива у оквиру пројекта „Радимо за бољу будућност деце“.

„Радимо за бољу будућност деце“

У складу са популационом политиком коју спроводи град Лесковац, Локална самоуправа се одазвала јавном позиву који је расписао Кабинет министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику о суфинансирању мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години.

Овом позиву Град Лесковац се одазвао са општинама Власотинце, Медвеђа и Лебане, док су на основу уговора овим локалним самоуправама додељена средства за суфинансирање у износу од 52,2 милиона динара, а предмет уговора је суфинансирање мера популационе политике јединица локалних самоуправа попут усклађивања рада и родитељства; очување и унапређење репродуктивног здравља; решавање проблема неплодности.

У оквиру пројекта „Радимо за бољу будућност деце“ Град Лесковац ће реализовати шест мера међу којима су, мера за подстицај запошљавања младих од 18 до 35 година старости. У оквиру мере за повећање доступности услуга предшколског васпитања биће реконструисан равни кров, фасада и столарија предшколске установе „Бамби“. Лесковцу су даља средства распоређена и за мере попут промовисање здравих стилова живота, за промоцију репродуктивног здравља, за промоцију редовних гинеколошких прегледа, као и за меру промоције решавања проблема неплодности. Укупна вредност мера које ће град Лесковац реализовати је 36 милиона динара, где је Министарство суфинансирало 28,5 милона динара.

„Град Лесковац препознаје значај и проблеме популационе политике и зато улаже напоре у побољшање демографске слике и промоцију здравог и активног живота младих, што показује и рад на овом пројекту чије мере ће град реализовати у сарадњи са Центром за развој јабланчког и пчињског округа“, рекао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић на јучрашњој конференцији.

Директорка Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа Драгана Белензада објаснила је детаље позива.

Више о детаљима јавног позива можете наћи ОВДЕ 

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   млади   локална самоуправа   Радимо за бољу будућност деце - пројекат
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима