Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још 35 младих људу креће на стручну праксу

rssBookmark and Share

Лесковац 21.11.2017 Јужна Србија Инфо

Своје прво радно искуства од сутра ће стицати 35 младих људи код 24 послодавца, а на основу уговора о обављању стручне праксе који су им уручени сали Скупштине града Лесковца.

Још 35 младих људу креће на стручну праксу

По истом овом основу у октобру ове године, уручени су уговори за ангажовање 38 особа код 22 послодавца. Стручна пракса обавља се на основу потписаног споразума за спровођење програма и мера Локалног акционог плана за запошљавање. Град Лесковац и Национална служба за запошљавање учествују са по 13 милиона динара, што укупно износи 26 милиона динара.

„Желео бих да истакнем да је Лесковац трећи град у Републици  Србији по висини средстава која су издвојена за мере и програме Локалног акционог плана за запошљавање – навео је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је младим људима уручио уговоре.

„Кроз ову праксу град вам се одужује на најмањи могући начин што сте одабрали да останете у свом граду и овде градите своје каријере.  Настојаћемо да  током наредних година у Лесковцу отворимо нове фабрике, а вас већ видим у њима као успешне руководиоце, менаџере, запослене који ће давати свој допринос – навео је градоначелник.  

Коментара: 0


#   Лесковац   млади  локална самоуправа  Акциони план развоја  стручна пракса
@
[ Додај коментар ]