Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još 35 mladih ljudu kreće na stručnu praksu

rssBookmark and Share

Leskovac 21.11.2017. Južna Srbija Info

Svoje prvo radno iskustva od sutra će sticati 35 mladih ljudi kod 24 poslodavca, a na osnovu ugovora o obavljanju stručne prakse koji su im uručeni sali Skupštine grada Leskovca.

Još 35 mladih ljudu kreće na stručnu praksu

Po istom ovom osnovu u oktobru ove godine, uručeni su ugovori za angažovanje 38 osoba kod 22 poslodavca. Stručna praksa obavlja se na osnovu potpisanog sporazuma za sprovođenje programa i mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Grad Leskovac i Nacionalna služba za zapošljavanje učestvuju sa po 13 miliona dinara, što ukupno iznosi 26 miliona dinara.

„Želeo bih da istaknem da je Leskovac treći grad u Republici  Srbiji po visini sredstava koja su izdvojena za mere i programe Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje – naveo je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je mladim ljudima uručio ugovore.

„Kroz ovu praksu grad vam se odužuje na najmanji mogući način što ste odabrali da ostanete u svom gradu i ovde gradite svoje karijere.  Nastojaćemo da  tokom narednih godina u Leskovcu otvorimo nove fabrike, a vas već vidim u njima kao uspešne rukovodioce, menadžere, zaposlene koji će davati svoj doprinos – naveo je gradonačelnik.  


#   Leskovac   Goran Cvetanović   mladi   lokalna samouprava   Akcioni plan razvoja   stručna praksa
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima