Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na dan Svetog Save u Leskovcu nagrađeno 200 mladih talenata

rssBookmark and Share

Leskovac 28.01.2017.

Uspešnu zemlju i uspešan grad stvaraju uspešni, obrazovani, talentovani ljudi. Leskovac je bogat takvim ljudima, naročito mladima koji tek treba da iskažu svoj pun potencijal.

Na dan Svetog Save u Leskovcu nagrađeno 200 mladih talenata

Leskovac da bude grad mladih i grad za mlade jer su oni naša pokretačka snaga, naš temelj za budućnost, rekao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

Oko 200 mladih koji su postigli izuzetne rezultate u nauci, umetnosti, kulturi i sportu primilo je novčane nagrade grada koje lokalna samouprava tradicionalno dodeljuje za Dan grada i  dan Svetog Save,  a svake godine se prosečno nagradi oko 500 učenika, studenata, doktoranata.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović kazao je da je dodela ovih nagrada samo jedan od načina na koji lokalna samouprava teži da stvori što bolje uslove za mlade, a da je najvažnije od svega zaposlenje i stvaranje mogućnosti da obrazovani mladi ljudi steknu potrebno iskustvo i pronađu posao nakon školovanja.

- Zato će i ove godine biti opredeljena značajna sredstva za mere aktivne politike zapošljavanja, u iznosu od 48 miliona dinara. Najviše sredstava biće usmereno upravo ka mladima, pa će za programe stručne prakse za sticanje praktičnih znanja i za diplomce sa prosekom preko 9 biti opredeljeno 29 miliona dinara, od čega 14 miliona za isplate iz 2016. godine, istakao je gradonačelnik.

Među nagrađenima je i Vladimir Cvetanović, koji je završio Medicinski fakultet sa prosečnom ocenom 9,87 a trenutno se nalazi na doktorskim studijama. On se u ime nagrađenih zahvalio lokalnoj samoupravi i gradonačelniku.

- Dodela ovih nagrada je značajna ne samo u finansijskom smislu, već predstavlja svojevrsni dokaz da grad iz kojeg potičemo misli na nas i nagrađuje naš trud. Dobitnik sam ove stipendije već nekoliko godina unazad i mogu da kažem da je meni, a verujem i svima vama, ona bila jedan od podstreka da nastavim sa vrednim radom i svojim obrazovanjem, rekao je Vladimir Cvetanović.

Nagrade su dodeljene u sklopu Svetosavske akademije koju je organizovala Škola za tekstil i dizajn u Leskovcu. U okviru akademije organizovana je debata na temu očuvanja srpskog jezika, kao i modna revija učenika škole.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   mladi   Sveti Sava   nagrade   Medicinski fakultet   lokalna samouprava   Škola za tekstil i dizajn   novčane nagrade   Dan grada   talentovani   modna revija
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima