Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скандал у Сокобањи: Деца и робијаши у истом смештају

rssBookmark and Share

Сокобања 25.01.2014. Курир

Родитељи сазнали да је хотел „Моравица" у Сокобањи, који им је понуђен за рекреативну, затворска испостава у којој раде и осуђеници

Сокобања, хотел Mоравица ф:инфо-Г
Сокобања, хотел Mоравица ф:инфо-Г

Десетине забринутих родитеља решило је да одбије понуду за наставу у природи у хотелу „Моравица" у Сокобањи, јер је хотел део Поправно-казненог завода Сремска Митровица, у оквиру којег су већ годинама смештени затвореници који су ангажовани на разним пословима.

 

Случајно сазнали

Због страха за безбедност своје деце, родитељи су одлучили да бојкотују овај излет.

- Нико нам није рекао о каквом је хотелу реч. Случајно смо истраживали на интернету да видимо где ће бити стационирана деца и били смо шокирани јер је реч о затворском хотелу. Распитали смо се код познаника који живе тамо и они су нам рекли да није тајна да увек има бар десетак осуђеника који казну издржавају у Митровици, а послати су у хотел да раде. Не пада нам на памет да их пошаљемо и да стрепимо да ли ће неко да их нападне. Ко нам гарантује да ствари не могу да се отргну контроли! Кад смо се распитивали, рекли су нам да ти осуђеници нису опасни, али нећемо да размишљамо да ли можда међу њима има педофила и силоватеља! Неприхватљиво је да деца иду у хотел који је малтене затвор - причају преплашени родитељи и тврде да малишане ни по коју цену неће пустити на овај излет.

 

Не виде шта је спорно

Из туристичке агенције „Маг турс", која организује наставу у природи, потврдили су нам да у оквиру хотела „Моравица" постоји део где су смештени осуђеници, али ђачки боравак ће упркос томе бити безбедан.

- Деца неће имати никакве контакте с осуђеницима. Они су потпуно одвојени од хотела, налазе се у засебном блоку и ангажовани су на спољним пословима. То значи да се деца уопште неће срести с њима. Иначе, то су осуђеници који су при крају затворске казне и осуђени су за нека лакша кривична дела. У хотелу „Моравица" већ 20 година бораве ђаци и никада није дошло до инцидента - тврде из „Маг турса" и додају да нема места за панику.

Надлежне из ОШ „Карађорђе" нисмо добили.

 

Коментара: 0


#   Сокобања   Туристичке агенције   Сремска Митровица   Моравица хотел   хотел
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима