Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Споран назив сајта "Aleksinac.Net"

rssBookmark and Share

Алексинац 05.01.2013. РТС

Општинско веће Алексинца донело је одлуку којом је сајту алексинац.нет, забрањено коришћење имена општине у називу сајта. Власник сајта каже да је ова одлука политички притисак.

Споран назив сајта "Aleksinac.Net"

Сајт алексинац.нет, оценило је Општинско веће преноси лажне и непроверене информације о раду локалних функционера, вређа и нарушава углед општине. Власник сајта каже да одлуку о томе доноси Скупштина, а не Веће и да је разлог забране вест о тучи чланова владајуће странке.

"Ја то доживљавам као чисту политичку ствар. По њиховом статуту одлуку мора да донесе Скупштина општине, тако да ова одлука по мени ничим не забрањује наш сајт", каже Александар Гвозден.

Председник општине Ненад Станковић, каже да ова одлука није политичка.

"Веће је одлуку донело због непрофесионалности новинара и на то има право на основу статута општине и закона. Правобранилаштво нас уверава да употреба имена Алексинац код јавних гласила и јавних медија подразумева и сагласност локалне самоуправе", каже Станковић.

Сајт постоји од 2006. године, а дневно га посети од 1.200 до 1.500 читалаца. Власник каже да се нада да ће задржати име сајта.

"Мораћемо да посаветујемо законе и да видимо шта закони пишу будући да ни сама општинска управа не зна о чему се ради", каже он.

Председник општине каже да циљ није да се ограничи слобода медија, али да медији морају да имају одговорност за оно што објављују.

У општини кажу да портал доводи читаоце у заблуду да је реч о званичном градском сајту. Власник портала са друге стране пита због чега сагласност није тражена и осталим сајтовима који у свом имену имају име општине Алексинац.

 

Коментара: 1


#   Алексинац   Алексинац.Нет   Ненад Станковић   председник општине   Александар Гвозден   слобода медија   Општинска управа   општинско веће   Скупштина општине
@aleksinacnet @agvozden @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-0)

    pokrajac, 15.09.2014.:
    U ALEKSINCU POSTOJE JOS SAJTOVA KOJI U SVOM NAZIVU IMAJU REC ALEKSINAC,ALI SE NE TRAZI NJIHOVA ZABRANA JER SU POD KONTROLOM VLASTI !!!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима