Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Српкиње се проституишу на Косову за 20 долара

rssBookmark and Share

Врање 08.03.2015. Новости, Јужна Србија Инфо

Девојке из градова широм Србије све чешће иду на Косово да се проституишу.
Српкиње сексуалне услуге нуде припадницима Кфора и Албанцима

Српкиње се проституишу на Косову за 20 долара

Девојке из Ниша, Крушевца, Врања и Београда већ неколико година уназад походе градове на Косову, где своје сексуалне услуге наплаћују - 20 долара!

Према сазнањима "Новости", простититушу се пре свега са припадницима Кфора, али и са Албанцима, не праве никакву разлику између њих, битно им је једино да су добре платише.

Девојке из јужне и западне Србије обезбеђују поједини Срби, који имају своје пајташе Албанце на КиМ, који их преузимају, обезбеђују смештај и храну али и клијенте.

- Највише Српкиња има у хотелу "Гранд" у Приштини, али увече могу да се виде и на улицама, где отворено нуде своје услуге - прича нам Врањанац, добро упућен у трговину људима на Косову.

Наш саговорник указује да су последњих година Албанци преместили проституцију у окриље приватних домова и пословне пратње, како не би били откривени.

- У последње време много младих Београђанки долази индивидулано на Косово, сместе се у хотел и крену да уновчавају најстарији занат на свету - предочава нам човек из Врања. - Управо оне су спустиле тарифе за сексуалне услуге са 50 на 20 долара.

Девојке из Србије, како објашњава, приликом проституисања не инсистирају да мушкарац буде "заштићен". С друге стране, младе Албанке, које су почеле озбиљно да конкуришу девојкама и Србије, не улазе у кревет са клијентом ако не користи заштиту.

Наиме, у извештајима америчког Стејт департмента, објављеним минулих година, наводи се да је Косово изворишна, одредишна и, по свој прилици, транзитна земља за жене и децу који су изложени трговини, у сврху сексуалне експлоатације.

ДОБРА ЗАРАДА ОД ВОЈНИКА
Млада Нишлијка (21), са којом смо разговарали, каже да је незапослена и да у свом родном граду "нема шансе да пронађе посао" - Због тога сам недавно била месец дана у Приштини - прича саговорница. - Имала сам собу у хотелу, и без макроа зарадила доста новца, јер су припадници Кфора незајажљиви. Јесте да ми је тарифа била тричава, али ако у току једног дана имам десет клијената, онда то испадне лепа цифра, а о тим парама сам до јуче могла само да сањам.

- Полиција континуирано извештава да је могуће да се интерна трговина, која обухвата и Србе са Косова, дешава и на северу покрајине - пише у једном од извештаја Стејт департмента.

Занимљиво је да је и југ централне Србије до пре неколико година био оаза трговине белим робљем. Тада су на обећања о лакој заради довитљивих макроа населе многе девојке, старости од 14 до 24 године, из Молдавије, Русије па и наше земље.

У Бујановцу нам потврђују да су се препродајом девојака бавили заједно и Срби и Албанци, за које не постоји административна линија Србије и Косова, јер су и за време оружаних сукоба на овом подручју "братски" разрадили шверцерске канале белог робља.

Била је и јавна тајна да су на простору између Бујановца и Великог Трновца, у тамошњим кафанама и кафићима, радиле конобарице које су морале и "прековремено" да одрађују "посао" у кревету са гостима. У једном кафе-бару на периферији Бујановца радила је Бугарка која је отворено признала да је била препродавана пет пута!

Тврдила је да јој није лоше, јер је зарађивала доста новца, а задовољне су биле и њене газде. Срби и Албанци, трговци белим робљем, зарађивали су својевремено на овим пословима до стотину хиљада долара месечно, док су се девојке препродавале, зависно од изгледа и старости, од 1.000 па до 3.000 долара.

 

"ТИПУЈУ" ПО КАФИЋИМА

На мести српских макроа, који сарађују са албанским колегама са Косова, најчешће су младе девојке у сиромашнијим градовима на југу Србије. Како сазнајемо, њих "типују" по кафићима, где су оне ионако спремне да заврше у кревету са сваким мушкарцем који им плати пар вискија.

Врбују их обећањима да ће да раде као конобарице или хостесе на Косову. Када их предају колегама са КиМ, убрзо се девојке пребацују колима до многих дискотека и клубова, где се приморавају на проституцију.

М. Ристовић

Коментара: 0


#   Врање   Бујановац   секс   полиција   незапосленост   Косово и Метохија   проституција   Албанци   Приштина   скандал   КФОР   трговина људима   Стејт департмент   административна линија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима