Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srpkinje se prostituišu na Kosovu za 20 dolara

rssBookmark and Share

Vranje 08.03.2015. Novosti, Južna Srbija Info

Devojke iz gradova širom Srbije sve češće idu na Kosovo da se prostituišu.
Srpkinje seksualne usluge nude pripadnicima Kfora i Albancima

Srpkinje se prostituišu na Kosovu za 20 dolara

Devojke iz Niša, Kruševca, Vranja i Beograda već nekoliko godina unazad pohode gradove na Kosovu, gde svoje seksualne usluge naplaćuju - 20 dolara!

Prema saznanjima "Novosti", prostititušu se pre svega sa pripadnicima Kfora, ali i sa Albancima, ne prave nikakvu razliku između njih, bitno im je jedino da su dobre platiše.

Devojke iz južne i zapadne Srbije obezbeđuju pojedini Srbi, koji imaju svoje pajtaše Albance na KiM, koji ih preuzimaju, obezbeđuju smeštaj i hranu ali i klijente.

- Najviše Srpkinja ima u hotelu "Grand" u Prištini, ali uveče mogu da se vide i na ulicama, gde otvoreno nude svoje usluge - priča nam Vranjanac, dobro upućen u trgovinu ljudima na Kosovu.

Naš sagovornik ukazuje da su poslednjih godina Albanci premestili prostituciju u okrilje privatnih domova i poslovne pratnje, kako ne bi bili otkriveni.

- U poslednje vreme mnogo mladih Beograđanki dolazi individulano na Kosovo, smeste se u hotel i krenu da unovčavaju najstariji zanat na svetu - predočava nam čovek iz Vranja. - Upravo one su spustile tarife za seksualne usluge sa 50 na 20 dolara.

Devojke iz Srbije, kako objašnjava, prilikom prostituisanja ne insistiraju da muškarac bude "zaštićen". S druge strane, mlade Albanke, koje su počele ozbiljno da konkurišu devojkama i Srbije, ne ulaze u krevet sa klijentom ako ne koristi zaštitu.

Naime, u izveštajima američkog Stejt departmenta, objavljenim minulih godina, navodi se da je Kosovo izvorišna, odredišna i, po svoj prilici, tranzitna zemlja za žene i decu koji su izloženi trgovini, u svrhu seksualne eksploatacije.

DOBRA ZARADA OD VOJNIKA
Mlada Nišlijka (21), sa kojom smo razgovarali, kaže da je nezaposlena i da u svom rodnom gradu "nema šanse da pronađe posao" - Zbog toga sam nedavno bila mesec dana u Prištini - priča sagovornica. - Imala sam sobu u hotelu, i bez makroa zaradila dosta novca, jer su pripadnici Kfora nezajažljivi. Jeste da mi je tarifa bila tričava, ali ako u toku jednog dana imam deset klijenata, onda to ispadne lepa cifra, a o tim parama sam do juče mogla samo da sanjam.

- Policija kontinuirano izveštava da je moguće da se interna trgovina, koja obuhvata i Srbe sa Kosova, dešava i na severu pokrajine - piše u jednom od izveštaja Stejt departmenta.

Zanimljivo je da je i jug centralne Srbije do pre nekoliko godina bio oaza trgovine belim robljem. Tada su na obećanja o lakoj zaradi dovitljivih makroa nasele mnoge devojke, starosti od 14 do 24 godine, iz Moldavije, Rusije pa i naše zemlje.

U Bujanovcu nam potvrđuju da su se preprodajom devojaka bavili zajedno i Srbi i Albanci, za koje ne postoji administrativna linija Srbije i Kosova, jer su i za vreme oružanih sukoba na ovom području "bratski" razradili švercerske kanale belog roblja.

Bila je i javna tajna da su na prostoru između Bujanovca i Velikog Trnovca, u tamošnjim kafanama i kafićima, radile konobarice koje su morale i "prekovremeno" da odrađuju "posao" u krevetu sa gostima. U jednom kafe-baru na periferiji Bujanovca radila je Bugarka koja je otvoreno priznala da je bila preprodavana pet puta!

Tvrdila je da joj nije loše, jer je zarađivala dosta novca, a zadovoljne su bile i njene gazde. Srbi i Albanci, trgovci belim robljem, zarađivali su svojevremeno na ovim poslovima do stotinu hiljada dolara mesečno, dok su se devojke preprodavale, zavisno od izgleda i starosti, od 1.000 pa do 3.000 dolara.

 

"TIPUJU" PO KAFIĆIMA

Na mesti srpskih makroa, koji sarađuju sa albanskim kolegama sa Kosova, najčešće su mlade devojke u siromašnijim gradovima na jugu Srbije. Kako saznajemo, njih "tipuju" po kafićima, gde su one ionako spremne da završe u krevetu sa svakim muškarcem koji im plati par viskija.

Vrbuju ih obećanjima da će da rade kao konobarice ili hostese na Kosovu. Kada ih predaju kolegama sa KiM, ubrzo se devojke prebacuju kolima do mnogih diskoteka i klubova, gde se primoravaju na prostituciju.

M. Ristović


#   Vranje   Bujanovac   seks   policija   nezaposlenost   Kosovo i Metohija   prostitucija   Albanci   Priština   skandal   KFOR   trgovina ljudima   Stejt department   administrativna linija
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima