Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу откривен мурал новинару Милораду Додеровићу

rssBookmark and Share

Ниш 19.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Милорад Додеровић Додер нишки новинар, публициста и писац добио је први мурал у Нишу посвећен новинару. Мурал је осликан на зиду зграде у улици Облачића Рада, где је Додер живео.

Фото: Глас Југа
Фото: Глас Југа

Иницијатива за мурал потекла је од његове породице и пријатеља, уз подршку Локалне фондације Ниш и Удружења новинара Србије (УНС).

На откривању мурала, његова супруга Драгица Додеровић истакла је да Град Ниш није никада доделио награду Додеру, упркос његовој борби против корупције и непотизма. „Он нема ниједну награду из Ниша и било му је јако жао,“ рекла је Драгица.

Зорица Миладиновић, новинарка листа „Данас“ и Милорадова дугогодишња пријатељица, нагласила је да је Додер заслужио овај мурал, као и други новинари који треба да буду препознати.

Кампања за прикупљање средстава за мурал организована је путем платформе Donacije.rs, и за мање од месец дана прикупљено је 320.000 динара захваљујући донацијама грађана. Нишки уметник Ешко Куртић био је задужен за осликавање мурала.

Милорад Додеровић, рођен 1953. године, четири деценије се бавио новинарством, а од 1994. године био је стални акредитовани дописник СБС радија из Аустралије. Био је активан у борби за слободу медија и бољи положај новинара, те је као члан Удружења новинара Србије дао значајан допринос овој области.

 

 

 


#   Ниш   новинари   УНС   Зорица Миладиновић   мурал   Милорад Додеровић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима