Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уручене потврде "Удружења студената са хендикепом" будућим студентима у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 21.06.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Данас је на Филозофском факултету у Нишу, Јасмина Бараћ Перовић, уручила потврде нишког Удружња студената са хендикепом будућим интелектуалцима. Ове потврде су кључне за све оне који желе да упишу студије у Нишу по афирмативним мерама.

Фото: Приватна архива
Фото: Приватна архива

Дип. правница Јасмина Бараћ Перовић, позната као велики борац за права и оснаживање особа са инвалидитетом, и сама оболела од мишићне дистрофије, супруга и мајка, искористила је ову прилику да пожели будућим бруцошима пуно среће у новом поглављу њиховог живота. Она је нагласила важност високог образовања, рекавши да је то "прозор у свет и кључ успеха".

Овај догађај има посебан значај, јер су уручене потврде предуслов за остваривање права на упис по афирмативним мерама. Ове мере су усмерене на пружање додатне подршке студентима са инвалидитетом, омогућавајући им да се равноправно такмиче и остварују своје академске циљеве.

Јасмина је такође истакла да је посвећена унапређењу положаја особа са инвалидитетом у друштву и да ће наставити да се залаже за њихова права. Она је охрабрила младе да искористе све могућности које им се пружају и да стреме ка својим сновима и циљевима.

Присутни су са великим интересовањем пратили церемонију уручења, а будући студенти су исказали захвалност на подршци и прилици коју добијају. Овај догађај представља још један корак ка инклузивнијем и праведнијем друштву, где сви имају једнаке шансе за успех.


#   Ниш   Особе са инвалидитетом   Филозофски факултет   бруцоши   Јасмина Бараћ
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима