Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uručene potvrde "Udruženja studenata sa hendikepom" budućim studentima u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 21.06.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Danas je na Filozofskom fakultetu u Nišu, Jasmina Barać Perović, uručila potvrde niškog Udružnja studenata sa hendikepom budućim intelektualcima. Ove potvrde su ključne za sve one koji žele da upišu studije u Nišu po afirmativnim merama.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Dip. pravnica Jasmina Barać Perović, poznata kao veliki borac za prava i osnaživanje osoba sa invaliditetom, i sama obolela od mišićne distrofije, supruga i majka, iskoristila je ovu priliku da poželi budućim brucošima puno sreće u novom poglavlju njihovog života. Ona je naglasila važnost visokog obrazovanja, rekavši da je to "prozor u svet i ključ uspeha".

Ovaj događaj ima poseban značaj, jer su uručene potvrde preduslov za ostvarivanje prava na upis po afirmativnim merama. Ove mere su usmerene na pružanje dodatne podrške studentima sa invaliditetom, omogućavajući im da se ravnopravno takmiče i ostvaruju svoje akademske ciljeve.

Jasmina je takođe istakla da je posvećena unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u društvu i da će nastaviti da se zalaže za njihova prava. Ona je ohrabrila mlade da iskoriste sve mogućnosti koje im se pružaju i da streme ka svojim snovima i ciljevima.

Prisutni su sa velikim interesovanjem pratili ceremoniju uručenja, a budući studenti su iskazali zahvalnost na podršci i prilici koju dobijaju. Ovaj događaj predstavlja još jedan korak ka inkluzivnijem i pravednijem društvu, gde svi imaju jednake šanse za uspeh.


#   Niš   Osobe sa invaliditetom   Filozofski fakultet   brucoši   Jasmina Barać
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima