Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: За прво дете 300.000 динара, младима између 10 и 20 хиљада бесповратно за стан

Bookmark and Share

24.11.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Председник је најавио нове демографске мере. "Нестајемо као нација, нас је све мање, то је веома сложен проблем", истакао је председник. "Од 1. јануара за свако прворођено дете држава ће давати 300.000 уместо садашњих 100 хиљада динара", рекао је Вучић. Како је указао, рачунајући и давања градова и општина, сви у Србији ће примати више од 4.000 евра за прво дете.

Фото: РТС screenshot
Фото: РТС screenshot

"Не мислим да ће се тиме све решити, али ће се та мера комбиновати са другим мерама", истакао је председник.

И помоћ за друго дете биће знатно увећана, јер је, како је истакао, то дете нека врста преломнице за жену.

"То ћемо вас обавестити у наредних 14 дана, та мера биће драстично увећана", најавио је председник и додао да ће се и помоћ за треће дете повећавати.

Олакшице ће бити уведене и за студенте, додао је председник. "За студенте доносимо меру да, ако девојка затрудни и роди дете, за њу не важе испитни рокови, исто тако и мушкарца, оца, који је студент", најавио је председник.

"Одредиће се да за обичне факултете, ако заврше до 26. године, буде као да су завршили у року, а за медицински до 28. године. У наредних неколико недеља завршићемо то у Народној скупштини", најавио је Вучић.

Најавио је и да ће држава давати бесповратну помоћ између 10 и 20 хиљада евра младим брачним паровима за куповину стана и напоменуо да ће својина ићи на мајку.

"Тиме мотивишемо младе да изађу из родитељског дома раније. То ће додатно подстаћи и стамбену изградњу", указао је председник.  


#   демографија   Александар Вучић   Влада Републике Србије   брачни пар   новчана помоћ   прво дете
@avucic @Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима