Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Вакцинисаним грађанима држава даје 3.000 динара

Bookmark and Share

05.05.2021. Танјуг, ПИНК, РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће сви грађани изнад 16 година који су се вакцинисали или који ће се вакцинисати до 31. маја добити додатну финансијску помоћ од 3.000 динара.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Председник је рекао да ће, поред раније предвиђене помоћи, сви који се вакцинишу, а имају више од 16 година, или који су се вакцинисали било једном или две дозе и сви који ће се вакцинисати макар једном дозом до 31. маја, добити додатних 3.000 динара од државе.

Вучић је рекао да се до касно синоћ консултовао око те одлуке са премијерком и да су то одлучили, као и да ће се тек видети да ли ће ту одлуку морати да усвоји Влада.

"Не можемо да доносимо негативне дискриминационе мере за оне који не желе да приме вакцине, иако мислим да је то неодговорно и себично да се неко не вакцинише. Размишљали смо зато како да наградимо људе који су показали одговорност и донели смо одлуку да дамо додатну финансијску помоћ за људе који су се вакцинисали", рекао је Вучић за Пинк.

Рачунамо да до краја маја можемо да дођемо до бројке од близу три милиона људи који су се вакцинисали макар једном дозом, како би стекли колективни имунитет.


#   Александар Вучић   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   новчана помоћ   Коронавирус   ковид вакцина
@avucic @Vlada_SR @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима