Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

45 година од оснивања Академског хора СКЦ Универзитета у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 21.11.2017. Јужна Србија Инфо

Поводом 45 година од оснивања Академског хора Студентског културног центра Универзитета у Нишу, у среду 22. новембра у 19 часова у сали Официрског дома у Нишу биће одржан гала концерт „ХОРОВАЊЕ“ на коме ће, поред домаћина, наступити и Камерни хор Универзитета Адам Мицкиевич из Познања у Пољској, као и Гудачки оркестар Нишког симфонијског оркестра.

Фото: ДАВ
Фото: ДАВ

Представнике Пољског хора, као и диригента из Еквадора, примила је чланица Градског већа за културу Јелена Митровски. Овом приликом Митровски је поручила да је концерт део пројекта који ће тек заживети и да ке од изузетног значаја, не само за Академски хор СКЦ-а и Универзитет, већ и за читав Град Ниш. Она је истакла да очекује да наредних година концерти овог типа трају и по неколико дана и нагласила да види могућност успостављања нових видова сарадње, будући да Ниш има дугу хорску традицију и хорски фестивал. Директорка СКЦ-а Драгана Петковић и диригент Академског хора СКЦ-а Зоран Станисављевић нагласили су да је за њих велика част што могу да угосте сетски признате хористе и диригенте и представе им културу Град Ниша.


#   Ниш   јубилеј   Студентски културни центар   Академски хор СКЦ   Универзитет у Нишу   Зоран Станисављевић   Јелена Митровски
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима