Јужна Србија Инфо

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 1256  |  Приказано: 11 - 20

Гран при „Живојин Жика Павловић“ македонској редитељки Теони Стругар Митевској

Јужна Србија Инфо 22.09.2019.
Гран при Теони Стругар Митевској

Главна награда за најбољу режију 12. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, Гран при „Живојин Жика Павловић“ припала је македонској редитељки Теони Стругар Митевској за филм „Господ постоји, њено име је Петрунија“. Према речима жирија у саставу Ненад Диздаревић, Винко Брешан и Бојана Маљевић, ради се о једногласним одлукама за све награђене.

опширније

Коментара: 0

Диклић: Не волим искључивост ни у послу ни у животу

Јужна Србија Инфо 22.09.2019.
Без искључивости

Глумац Богдан Диклић овогодишњи је лауреат награде „Живојин Жика Павловић“ коју Лесковачки интернационални фестивал филмске режије – ЛИФФЕ додељује за афирмацију регионалне филмске уметности у свету.

опширније

Коментара: 0

Ристовски: Успели смо да донесемо искрену емоцију пред публику

Јужна Србија Инфо 20.09.2019.
Искрена емоција пред публиком

Друго вече 12. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије ЛИФФЕ у четвртак, 19. септембра, обележили су филмови „Последњи Србин у Хрватској“ Предрага Личине, „Глумим, јесам“ Мирослава Мандића који је имао премијеру у оквиру фестивала, „Сам Самцат“ Бобе Јелчића, као и филм „Краљ Петар Први“ Петра Ристовског.

опширније

Коментара: 0

"Рамонда сербика" у рукама Владана Матијевића

А. Милетић 20.09.2019.
Рамонда сербика

,,РАМОНДА СЕРБИКА“ (Ramonda sebica) награда која се додељује за допринос српској књижевности, коју додељује Књижњвна колонија Сићево, а на основу одлуке жирија који су сачињавали Звонко Карановић (преседник жирија), Радослав Стојановић и Велибор Петковић, награда ,,РАМОНДА СЕРБИКА“ за допринос српској књижевности припала је Владану Матијевићу књижевнику из Чачка.

опширније

Коментара: 0

Биковић на ЛИФФЕ фестивалу: Овде сам осетио потребу публике за квалитетним садржајем

Јужна Србија Инфо 19.09.2019.
Публика тражи квалитет

Протекло, прво вече 12. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије ЛИФФЕ у среду, 18. септембра обележили су филмови „Балканска Међа“ Андреја Волгина и „Ти имаш ноћ“ чији је аутор Иван Салатић гост фестивала, док је глумац Милош Биковић, на трибинском програму „У крупном плану“, разговарао са фестивалском публиком у Биоскопу ЛКЦ.

опширније

Коментара: 0

Лесковачки интернационални фестивал филмске режије ЛИФФЕ свечано отворен: Диклићу награда "Живојин Павловић"

Јужна Србија Инфо 19.09.2019.
Почео ЛИФФЕ

Дванаесто по реду издање Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије ЛИФФЕ у Лесковцу почело је вечерас, у среду 18. септембра, церемонијом свечаног отварања у Народном позоришту.

опширније

Коментара: 0

Хор "Бранко" носилац уметничког дела Свечане академије поводом 850 година Немањиних задужбина

З.С. Јужна Србија Инфо 15.09.2019.
Маестрално извођење НЦПД Бранко

Вечерњим богослужењем у мансатиру Светог Николе изнад Куршумлије и Свечаном академијом “Немањина Топлица извор српске цркве и државе” у суботу 14. септембра је почело обележавање обележавање 850 година задужбина Стефана Немање у Топлици.

опширније

Коментара: 0

Прва ревија народних ношњи

Јужна Србија Инфо 15.09.2019.
Ревија народних ношњи

У Нишу је протеклог викенда одржана прва ревија народних ношњи југоисточне Србије. Пред публиком су прошетале девојке и момци у традиционалним одевним предметима из Пиротског, Сврљишког, Јабланичког, Босилеградског, Топличког и Нишког краја. Поједини комади ове одеће потичу са почетка 19. и почетка 20.века.

опширније

Коментара: 0

Данас Централна прослава обележавања 850 година од изградње првих Немањиних задужбина

Јужна Србија Инфо 06.09.2019.
850 година Немањиних задужбина

Централна црквена и државна прослава 850 година година Немањиних задужбина биће одржана у храму Светог Николаја Мириклијског чудотворца у Куршумлији 14. и 15. септембра 2019. године у организацији СПЦ, Епархије нишке и локалне самоуправе.

опширније

Коментара: 0

Седам српских филмова у програму ЛИФФЕ фестивала

Јужна Србија Инфо 09.09.2019.
ЛИФФЕ

На дванаестом издању Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије ЛИФФЕ, који се одржава у Лесковцу од 18. до 22. септембра, на програму ће се наћи седам српских филмова.

опширније

Коментара: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 1256  |  Приказано: 11 - 20