Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ансамбал Позоришта лутака из Ниша на путу за Зајечар: "Бајка о рибару и рибици" на 14. Позоришном фестивалу за децу

rssBookmark and Share

Ниш 24.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

У четвртак ће ансамбл Позоришта лутака из Ниша кренути пут Зајечара како би учествовао на 14. Позоришном фестивалу за децу "ЗајеЧар". Главна атракција биће извођење представе "Бајка о рибару и рибици", коју је режирала Вјера Видов.

Ансамбал Позоришта лутака из Ниша на путу за Зајечар: "Бајка о рибару и рибици" на 14. Позоришном фестивалу за децу

Ова представа, која одише маштовитошћу и поуком, доноси класичну причу о рибару и рибици, која ће сигурно одушевити публику свих узраста.

Ансамбл Позоришта лутака из Ниша с нестрпљењем ишчекује сусрет са зајечарском публиком и поносно ће представити своје уметничко умеће на овом значајном фестивалу. Током фестивала, посетиоци ће имати прилику да уживају у бројним позоришним представама и културним догађајима намењеним најмлађима.

Поред нишког Позоришта лутака, у такмичарском програму фестивала наступају и „Пан театар“ из Београда, Дечје позориште Суботица, Државно луткарско позориште из Видина (Бугарска), трупа МониЦарт из Београда и Народно позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ из Зајечара.

Представу „Бајка о рибару и рибици“ је режирала Вјера Видов, а улоге тумаче: Слободан Милјковић, Светлана Михајловић, Александра Павловић, Татјана Миленковић и Наташа Ристић.

Позориште лутака из Ниша обећава да ће нас редовно извештавати о дешавањима током фестивала, пружајући нам увид у свет уметности и забаве за децу. Желимо ансамблу срећан пут и успешан наступ на овом фестивалу који промовише креативност и културну разноликост.

Представа "Бајка о рибару и рибици" биће изведена у сали Народног позоришта Тимочке Крајине "Зоран Радмиловић" учетвртак 25. априла са почетком у 19 часова.

 

 

 


#   Ниш   Зајечар   Народно позориште   Позориште лутака   Позоришни фестивал за децу Зајечар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима