Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Представа "Бајка о рибару и рибици" у Позоришту Лутака у Нишу - прилика да најмлађи уживају у едукативној и забавној представи

rssBookmark and Share

Ниш 07.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У недељу, 9. јуна, Позориште Лутака у Нишу ће у два термина, у 11:30 и 13:00 часова, представити класичну бајку "Бајка о рибару и рибици" адаптирану за луткарско позориште. Ова изведба доноси важне животне поуке о племенитости и похлепи, прилагођене најмлађој публици.

Фото: Позориште лутака
Фото: Позориште лутака

Прича прати живот старијег рибара који са својом супругом скромно живи у колиби крај мора. Када рибар улови златну рибицу, она му обећава испуњење сваке жеље ако је врати у море. Док рибар не тражи ништа за себе, његова жена почиње да изражава незаситне жеље, постепено постајући похлепна и злобна. Кулминација долази када жена затражи да златна рибица постане њихов слуга, што доводи до неочекиваног обрта.

Режију представе потписује Вјера Видов, позната по својим креативним и дирљивим интерпретацијама класичних прича. У улогама се појављују талентовани глумци Слободан Миљковић, Светлана Михајловић, Александра Петковић, Татјана Миленковић и Наташа Ристић, који ће кроз своју игру и анимацију лутака оживети ову магичну причу.

Ово је прилика да најмлађи суграђани уживају у едукативној и забавној представи која подстиче моралне вредности и развија машту. 


#   Ниш   Позориште лутака   бајка орибару и рибици
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима