Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Беседа о Великом рату

rssBookmark and Share

Прокупље 15.11.2014.

У оквиру кампање коју ради уз подршку и помоћ Српске православне цркве и часописа „Светосавско звонце“, познати глумац Тихомир Арсић, родом из Топлице, посетио је ученике из топличких школа, где је одржао историјску радионицу на тему „Велики светски рат и Гвоздени пук“.

Беседа о Великом рату

Он је најпре боравио у Основној школи „Светислав Мирковић Ненад“ у Малој Плани, а затим у Гимназији и основним школама „Никодије Стојановић Татко“ и „9. октобар“ у Прокупљу.

Према речима професора историје у Основној школи „Татко“ Јасмине и Маријане Михајловић, Арсић је кроз врло емотивне приче, у којима је говорио о броју страдалих Срба, њиховој величини и храбрости, али и голготи којој су били изложени дајући животе за своју земљу, поручио да не заборављају историју, да се њоме поносе и да не ратују.

- Наставите да ходате стопама својих храбрих предака, али ратујте компјутерима и хемијским оловкама, својим паметним главама, кошаркашким и тениским лоптама и идејама о комуникацији, миру и једнакости у свету, јер то је у српској души постављено тако да је њен апсолутни и саставни део, поручио је Тихомир Арсић ученицима топличких школа.

Ово је, према мишљењу прокупачких ученика био јединствен час, чији циљ је био да не забораве родољубље својих предака, шире другарство и љубав, јер ће само на тај начин бити своји и велики.


#   Прокупље   Беседе   Гвоздени пук   Тихомир Арсић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима