Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Beseda o Velikom ratu

rssBookmark and Share

Prokuplje 15.11.2014.

U okviru kampanje koju radi uz podršku i pomoć Srpske pravoslavne crkve i časopisa „Svetosavsko zvonce“, poznati glumac Tihomir Arsić, rodom iz Toplice, posetio je učenike iz topličkih škola, gde je održao istorijsku radionicu na temu „Veliki svetski rat i Gvozdeni puk“.

Beseda o Velikom ratu

On je najpre boravio u Osnovnoj školi „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani, a zatim u Gimnaziji i osnovnim školama „Nikodije Stojanović Tatko“ i „9. oktobar“ u Prokuplju.

Prema rečima profesora istorije u Osnovnoj školi „Tatko“ Jasmine i Marijane Mihajlović, Arsić je kroz vrlo emotivne priče, u kojima je govorio o broju stradalih Srba, njihovoj veličini i hrabrosti, ali i golgoti kojoj su bili izloženi dajući živote za svoju zemlju, poručio da ne zaboravljaju istoriju, da se njome ponose i da ne ratuju.

- Nastavite da hodate stopama svojih hrabrih predaka, ali ratujte kompjuterima i hemijskim olovkama, svojim pametnim glavama, košarkaškim i teniskim loptama i idejama o komunikaciji, miru i jednakosti u svetu, jer to je u srpskoj duši postavljeno tako da je njen apsolutni i sastavni deo, poručio je Tihomir Arsić učenicima topličkih škola.

Ovo je, prema mišljenju prokupačkih učenika bio jedinstven čas, čiji cilj je bio da ne zaborave rodoljublje svojih predaka, šire drugarstvo i ljubav, jer će samo na taj način biti svoji i veliki.


#   Prokuplje   Besede   Gvozdeni puk   Tihomir Arsić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima