Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Даница Мринковић: "Судија у рату и миру – сведочим“

rssBookmark and Share

Приштина 10.05.2017. Јужна Србија Инфо

Роман „Судија у рату и миру – сведочим“ представља сведочење судије Данице Маринковић о стању на Косову и Метохији, док је радила као судија Окружног суда у Приштини, у најтежим могућим ситуацијама, које су усмеравале токове мира и рата на Косову и Метохији.

Даница Мринковић: "Судија у рату и миру – сведочим“

Као истражни судија, Даница Маринковић руководила је целокупном истрагом у Рачку 1999. године, у време ратног вихора над Србијом. Овим историјским романом, кроз своју животну причу, открила је пут своје херојске борбе за истину.

О књизи, ауторка каже: „Сведочим о збивањима, страдању и голготи српског народа на Косову и Метохији, о припремама сецесиониста кроз разне облике, најпре политичке, затим и ратне, било да је реч о нападима, сачекушама, о Клечки, о Рачку…“

Судији Даници Маринковић је 15. фебруара ове године додељена Златна медаља за изузетне заслуге у области правних наука и постигнуте резултате у области правосуђа.


 
О књизи ће, поред ауторке, говорити:

Љиљана Булатовић,
Небојша Николић,
Горан Петронијевић,
Радомир Ројевић.

Четвртак, 11. мај 2017, у 18 сати, Мала сала Нишког културног центра

 

 


#   књига   Небојша Николић   суд   Приштина   истражни судија   Нишки културни центар   златна медаља   1. мај   Горан Петронијевић   Даница Маринковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима