Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дечје-омладински хор "Бранко" из Ниша освојио срца публике у румунском граду Алба Јулији

rssBookmark and Share

Ниш 16.05.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Дечје-омладински хор НЦПД "Бранко" из Ниша поново је доказао свој таленат и харизму на међународној сцени. На позив Универзитета у Алба Јулији, а са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, хор је заједно са диригентом госпођом Јованом Микић на позорницу донео јединствену атмосферу и унесао радост и емоцију у срца румунске публике.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

У понедељак, 13. маја, у Великој сали Теолошког факултета, дечје-омладински хор "Бранко" представио је богат и разноврстан репертоар, укључујући дела еменентних српских композитора као што су Ст.Ст. Мокрањац, Корнелије Станковића и Јакова Милутиновића.

Ова посета представља значајан моменат за дечји хор "Бранко", не само у погледу уметничког израза већ и у дугорочном културном и образовном смислу. Интеракција са румунском публиком и дељење српске духовне музике обогатили су културну размену између две земље.

Интересантно је нагласити да је град Алба Јулија, некад познат као Ердељски Београд, сада административни центар округа Алба у Румунији. Ова историјска веза додатно усмерава значај овог наступа и културне размене између два народа.

После изузетног наступа у румунском граду Алба Јулији, дечји хор "Бранко" из Ниша наставио је своју културну мисију и обогатио посетом историјски значајни град Темишвар, град са богатим српским духовним, националним и културним наслеђем.

Као духовна и ораганизациона подршака, на пут је са младим нишким такентима ишао и свештеник нишког Саборног храма, протојереј-ставрофор, отац Ненад Микић.

Дечје-омладински хор "Бранко" наставља да остварује своју мисију да преноси духовност, радост и емоције кроз музику, не знајући границе и спаја срца различитих култура.


#   Ниш   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Темишвар   Румунија   Хор Бранко   Мали хор Бранко   Нишка црквена певачка дружина Бранко   Алба Јулија   NCPD Branko   НЦПД Бранко
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима