Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dečje-omladinski hor "Branko" iz Niša osvojio srca publike u rumunskom gradu Alba Juliji

rssBookmark and Share

Niš 16.05.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Dečje-omladinski hor NCPD "Branko" iz Niša ponovo je dokazao svoj talenat i harizmu na međunarodnoj sceni. Na poziv Univerziteta u Alba Juliji, a sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog g. Arsenija, hor je zajedno sa dirigentom gospođom Jovanom Mikić na pozornicu doneo jedinstvenu atmosferu i unesao radost i emociju u srca rumunske publike.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

U ponedeljak, 13. maja, u Velikoj sali Teološkog fakulteta, dečje-omladinski hor "Branko" predstavio je bogat i raznovrstan repertoar, uključujući dela emenentnih srpskih kompozitora kao što su St.St. Mokranjac, Kornelije Stankovića i Jakova Milutinovića.

Ova poseta predstavlja značajan momenat za dečji hor "Branko", ne samo u pogledu umetničkog izraza već i u dugoročnom kulturnom i obrazovnom smislu. Interakcija sa rumunskom publikom i deljenje srpske duhovne muzike obogatili su kulturnu razmenu između dve zemlje.

Interesantno je naglasiti da je grad Alba Julija, nekad poznat kao Erdeljski Beograd, sada administrativni centar okruga Alba u Rumuniji. Ova istorijska veza dodatno usmerava značaj ovog nastupa i kulturne razmene između dva naroda.

Posle izuzetnog nastupa u rumunskom gradu Alba Juliji, dečji hor "Branko" iz Niša nastavio je svoju kulturnu misiju i obogatio posetom istorijski značajni grad Temišvar, grad sa bogatim srpskim duhovnim, nacionalnim i kulturnim nasleđem.

Kao duhovna i oraganizaciona podršaka, na put je sa mladim niškim takentima išao i sveštenik niškog Sabornog hrama, protojerej-stavrofor, otac Nenad Mikić.

Dečje-omladinski hor "Branko" nastavlja da ostvaruje svoju misiju da prenosi duhovnost, radost i emocije kroz muziku, ne znajući granice i spaja srca različitih kultura.


#   Niš   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Temišvar   Rumunija   Hor Branko   Mali hor Branko   Niška crkvena pevačka družina Branko   Alba Julija   NCPD Branko   NCPD Branko
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima